Vestea așteptată de milioane de români! Se redeschid restaurantele. A fost anunțată data

Există posibilitatea ca restaurantele din România să fie redeschise în data de 9 iulie, adică săptămâna viitoare.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

Vestea așteptată de milioane de români! Se redeschid restaurantele. A fost anunțată data


In articol:

Veste uriașă pentru proprietarii de restaurante din România. Există posibilitatea ca acestea să fie redeschise în data de 9 iulie, adică săptămâna viitoare, au precizat surse oficiale pentru Mediafax.

Vestea așteptată de milioane de români! Se redeschid restaurantele. A fost anunțată data

Reprezentanţii Guvernului şi cei ai industriei HORECA s-au întâlnit joi, 2 iulie, şi au stabilit constituirea unui grup de lucru care va stabili regulile de protecţie sanitară care vor trebui respectate după redeschiderea restaurantelor. Imediat ce se va face anunțul oficial cu privire la acest aspect, autoritățile vor transmite și un set de reguli pe care toți românii vor trebui să le respecte. 

Premierul Ludovic Orban a atras atenţia că restaurantele îşi vor relua activitatea atunci când vor permite condiţiile epidemiologice.

Citeste si: Mesajul premierului Ludovic Orban de Ziua Independenței SUA: „România este profund ataşată consolidării relaţiei transatlantice”

Citeste si: Reguli noi pentru românii care se întorc din străinătate! În ce condiții nu se impune carantina sau izolarea?

Citeste si: Anunț de ultimă oră! Bilanț alarmant al cazurilor de coronavirus în România

“Nu mai sunt multe restricţii. Mai sunt de deschis restaurantele în spaţii închise, cinematografele, sălile de spectacol, nu sunt meciuri cu spectatori şi mai sunt câteva restricţii legate de organizarea competiţiilor sportive”, a spus şeful Executivului.

Vestea așteptată de milioane de români! Se redeschid restaurantele. A fost anunțată data

“Evident, o vom hotărî (măsura de redeschidere a restaurantelor – n.r.) când condiţiile epidemiologice vor permite şi vom avea garanţia că şi companiile care administrează restaurantele se vor implica şi vor asigura respectarea regulilor de protejare a sănătăţii cetăţenilor, pentru că, din păcate, dacă te uiţi pe la mai multe terase ce se întâmplă, se vede foarte clar că nu se respectă regulile care au fost stabilite.

„În măsura în care se ajunge la o întelegere legată de un set de reguli care să fie asumate şi de reprezentanţii HoReCa, noi avem disponibilitatea să deschidem restaurantele.(…)Patronii de terase trebuie să facă o informare a clienţilor cu privire la regulile care trebuie respectate, astfel încât clientul să ştie foarte clar în momentul în care vine aceste lucruri simple. (…) Autorităţile statului nu pot să fie prezente în fiecare terasă, în fiecare restaurant, în fiecare magazin, în fiecare mijloc de transport în comun.

Există o prezenţă, se fac controale, se dau sancţiuni, se dau amenzi, s-au şi suspendat autorizaţii pentru anumite firme care nu au respectat regulile. Trebuie transportatorul, de exemplu, să aibă grijă, firmele, managementul companiilor sau cei care sunt implicaţi să fie alături de noi în respectarea regulilor. Nouă ne este foarte greu să controlăm tot şi nici nu e bine să controlezi tot într-o societate. Hai să fim cinstiţi, dacă îşi asumă cineva, înseamnă că vrea să controleze orice se întâmplă, în orice activitate, înseamnă că ne întoarcem cu 30 de ani în timp”, a spus Orban în urmă cu câteva zile.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate