Vești bune! Cazurile de coronavirus din școli și licee sunt în scădere!

Numărul elevilor și dascălilor infectați cu virusul SARS-CoV-2 este pe o pantă descendentă.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Potrivit ultimei raportări din partea Ministerului Educaţiei situația epidemiologică din școlile din România este din ce în ce mai bună. Se pare că numărul elevilor și profesorilor infectați cu virusul SARS-CoV-2 este în scădere.

A scăzut numărul infectărilor cu coronavirus în rândul elevilor și dascălilor.
A scăzut numărul infectărilor cu coronavirus în rândul elevilor și dascălilor.[Sursa foto: PixaBay]

Evoluția cazurilor din școli și licee, 1 aprile

Până la 1 aprilie, au fost testați pozitiv alți 2.610 copii/elevi şi 2.171 de cadre didactice şi personal nedidactic şi auxiliar. Cifrele sunt în scădere dacă este să analizăm bilanțul raportat pe 26 marie când erau confirmați pozitiv cu COVID 2.740 de copii/elevi şi 2.514 de dascăli.

Totuși, numărul rămâne mai mare decât la începutul perioadei, pe 15 martie, când erau confirmați pozitiv 2.205 copii/elevi şi 2.031 de cadre didactice.

Citeste si: Cum și-a dat seama Monica Anghel că e infectată cu Covid, deși avea vaccinul făcut?- bzi.ro

Citeste si: Avertisment dur pentru români! Ce s-ar putea întâmpla în toamnă?! „Un al treilea rapel este o certitudine. Nu cred că vom scăpa de el”

„Conform datelor transmise şi asumate de către unităţile de învăţământ preuniversitar şi inspectoratele şcolare judeţene, se constată o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu COVID-19 atât în rândul elevilor, cât şi al personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic", potrivit unui comunicat al ministerului Educației. 

Cinci copii, intubați ca urmare a infecției cu virusul SARS-CoV-2.
Cinci copii, intubați ca urmare a infecției cu virusul SARS-CoV-2.[Sursa foto: PixaBay]

90 de copii au fost internați pe secțiile de ATI ca urmare a infecției cu coronavirus 

În spitalele de pediatrie din România, 120 de paturi pe secțiile de Terapie Intensivă  sunt disponibile pentru tratarea micilor pacienți infectași cu virusul SARS-CoV-2. Să nu credeță că ele sunt goale. Circa 90 sunt deja ocupate. Cinci copii, cu forme deosebit de grave de COVID-19 sunt intubați și se luptă să trăiască. Cadrele medicale spun, însă, că aceste 30 de paturi disponibile se vor ocupa rapid. 

Citeste si: Bilanț coronavirus, 2 aprilie 2021. Numărul noi de cazuri de COVID-19 scade ușor, însă s-a înregistrat un nou record la ATI

„Sunt 120 de paturi (de Terapie Intensivă- n.r.) pentru copii la nivelul întregii ţări. Sunt ocupate, momentan, cu copii în fază gravă, intubaţi, cinci paturi. Este impresionant că am pus în funcţiune paturi de terapie intensivă, însă pe măsură ce acestea sunt identificate, nu de acum, de săptămâni încoace, ele sunt foarte rapid ocupate şi de asemenea este impresionant faptul că putem să găsim resursa locativă pentru paturile de terapie: avem ventilatoare, monitoare, injectomate şi ce mai trebuie, problema este cu resursa umană care de un an de zile este mai mult decât chinuită şi supusă unor eforturi deosebite”, a declarat Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.   

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Accesul persoanelor în cinematografe, restaurante sau teatre s-ar putea face pe baza unui test COVID negativ: „ Suntem la stadiul de discuție”

Primul weekend cu noile restricții: ieșitul din casă după ora 20 este interzis, iar magazinele se închid la ora 18! Măsurile intră de astăzi în vigoare

Nelu Ploieșteanu a murit! Marele artist era infectat cu COVID-19: ”Drum bun, nea Nelu!”

Horoscop Zilnic Duminică 26 Septembrie 2021: Gemenii vor face anumite schimbări majore

O jurnalistă aruncă bomba despre PFIZER! Ce i s-a întâmplat după a treia doză

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Anamaria Prodan apelează la ajutorul divin. Cum vrea să-l aducă pe Reghecampf acasă

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies