Vesti bune de la epidemiologi! Dispare coronavirusul vara?

Ce se intampla cu noul coronavirus la temperaturi ridicate? Vesti bune de la epidemiologi

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Vesti bune de la epidemiologi! Dispare noul coronavirus vara, la temperaturi ridicate?


In articol:

Vesti bune de la epidemiologi despre noul coronavirus. Specialistii au ajuns la concluzia ca virusul nu dispare la temperaturi ridicate, dar isi scade transmisibilitatea.

Epidemiologul Emilian Popovici, de la Universitatea de Medicina si Farmacie Timisoara, a dezvaluit ce se intampla cu virusul la temperaturi de vara.

„În ultimele trei zile, au apărut 11 studii și acestea sunt susținute de colective de cercetători, dintre care unele să zicem că infirmă ceea ce am spus eu și ceea ce au spus alte studii, care, cu niște diferențe de valori de temperatură, susțin această idee, a reducerii transmisibilității pe perioada de vară.

Citeste si: Anuntul ministrului Muncii: Ce se va intampla cu persoanele care au intrat in somaj tehnic

Citeste si: Prof. Alexandru Rafila avertizează: "Nu încercați să cumpărați Remdesvir" Adevărul despre noul tratament folosit în tratarea COVID-19

Citeste si: Țara din Europa care va prelungi starea de urgență sanitară până la jumătatea lunii iulie

Vesti bune de la epidemiologi! Dispare noul coronavirus vara, la temperaturi ridicate?

Deci, nu a dispariției virusului - că și asta este foarte important de înțeles: nu înseamnă că pe perioada de vară virusul dispare datorită creșterii temperaturii. El își scade transmisibilitatea

Să ne gândim la un exemplu: ce temperatură atinge volanul unei mașini - un obiect în general contaminat, că n-avem ce face - când bate soarele în parbriz. Nu putem să punem mâinile pe volanul ăla! Deci, în mod clar că nici virusul acolo nu se simte foarte confortabil. Pe perioada sezonului cald, în cazul în care vom avea temperaturi constant crescute, de 37 de grade plus, vom asista la o scădere a transmisibilității”, a declarat Emilian Popovici intr-o emisiune la TV.

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate