Vesti bune de la epidemiologi! Dispare coronavirusul vara?

Ce se intampla cu noul coronavirus la temperaturi ridicate? Vesti bune de la epidemiologi

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Vesti bune de la epidemiologi! Dispare noul coronavirus vara, la temperaturi ridicate?
Vesti bune de la epidemiologi! Dispare noul coronavirus vara, la temperaturi ridicate?


In articol:

Vesti bune de la epidemiologi despre noul coronavirus. Specialistii au ajuns la concluzia ca virusul nu dispare la temperaturi ridicate, dar isi scade transmisibilitatea.

Epidemiologul Emilian Popovici, de la Universitatea de Medicina si Farmacie Timisoara, a dezvaluit ce se intampla cu virusul la temperaturi de vara.

„În ultimele trei zile, au apărut 11 studii și acestea sunt susținute de colective de cercetători, dintre care unele să zicem că infirmă ceea ce am spus eu și ceea ce au spus alte studii, care, cu niște diferențe de valori de temperatură, susțin această idee, a reducerii transmisibilității pe perioada de vară.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Citeste si: Anuntul ministrului Muncii: Ce se va intampla cu persoanele care au intrat in somaj tehnic

Citeste si: Prof. Alexandru Rafila avertizează: "Nu încercați să cumpărați Remdesvir" Adevărul despre noul tratament folosit în tratarea COVID-19

Citeste si: Țara din Europa care va prelungi starea de urgență sanitară până la jumătatea lunii iulie

Vesti bune de la epidemiologi! Dispare noul coronavirus vara, la temperaturi ridicate?

Deci, nu a dispariției virusului - că și asta este foarte important de înțeles: nu înseamnă că pe perioada de vară virusul dispare datorită creșterii temperaturii. El își scade transmisibilitatea

Să ne gândim la un exemplu: ce temperatură atinge volanul unei mașini - un obiect în general contaminat, că n-avem ce face - când bate soarele în parbriz. Nu putem să punem mâinile pe volanul ăla! Deci, în mod clar că nici virusul acolo nu se simte foarte confortabil. Pe perioada sezonului cald, în cazul în care vom avea temperaturi constant crescute, de 37 de grade plus, vom asista la o scădere a transmisibilității”, a declarat Emilian Popovici intr-o emisiune la TV.

Urmatorul articol
Citește și:

Salman Khan, iubitul Iuliei Vântur, devastat de durere: "Odihnește-te în pace..."

Prima reactie a lui Donald Trump dupa ce Kim Jong Un a aparut din nou in public

Anuntul ministrului Muncii: Ce se va intampla cu persoanele care au intrat in somaj tehnic

Leo de la Strehaia e falit și evacuat din casă, dar pentru femei tot are bani! E decis să vândă tot aurul familiei pentru o nevastă

Caz revoltător în Ploiești. O femeie de 45 de ani a murit după un avort. Medicul vinovat a încercat să cumpere tăcerea familiei: „Ce să facă bre cu banii? Mie dă-mi-o sănătoasă”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies