Vesti bune pentru Gigi Becali! Uite ce cadou a primit de sarbatori

Gigi Becali va executa pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare în regim deschis, la Penitenciarul Poarta Albă, după termenul din 11 decembrie, când trebuie să se prezinte la instanţă, urmând să se decidă ziua în care va fi dus înapoi de la Jilava la unitatea din judeţul Constanţa.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereSurse judiciare au declarat că după ce Curtea de Apel Bucureşti a dispus definitiv, în 26 noiembrie, ca Gigi Becali să rămână cu sporul de şase luni aplicat la condamnările de trei ani de închisoare primite în dosarul "Valiza" şi în cel privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale, s-a decis, în funcţie de mai multe criterii, printre care şi durata pedepsei, ca finanţatorul FC Steaua să execute pedeapsa în regim semideschis.

Decizia a fost contestată de avocaţi la judecătorul delegat de la Penitenciarul Jilava, aceştia cerând ca Gigi Becali să execute pedeapsa în regim deschis.

Potrivit surselor citate, contestaţia a fost admisă, Gigi Becali urmând să execute pedeapsa în regim deschis, la Penitenciarul Poarta Albă, judeţul Constanţa.

Pavel Abraham, avocatul lui Gigi Becali, a declarat pentru MEDIAFAX că a introdus la Comisia de supraveghere de la Penitenciarul Jilava o cerere de modificare a regimului de detenţie, respectiv din semideschis în deschis.

Avocatul a precizat că respectiva comisie şi, ulterior, judecătorul delegat au admis cererea, astfel că, la acest moment, regimul de detenţie al lui Gigi Becali este unul deschis.

Abraham a menţionat că acest regim de detenţie nu îi permite lui Becali să meargă acasă, dar poate desfăşura activităţi în interesul penitenciarului, în afara unităţii. Avocatul a precizat că Becali ar putea, spre exemplu, să execute servicii de pază a deţinuţilor, în foişoarele închisorii, sau chiar să supravegheze deţinuţii ieşiţi la muncă în afara penitenciarului.

Regimul deschis de detenţie îi mai aduce lui Gigi Becali posibilitatea de a primi mai des vizite ale membrilor familiei, dar şi pachete.

Avocatul a arătat că regimul de detenţie se poate schimba în cazul unor abateri grave, susţinând că în cazul clientului său nu se va ajunge la o asemenea situaţie.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate