Vești bune pentru Lidia Buble! Procurorii DIICOT ar putea cere pedeapsa minimă pentru dare de mită! Situație grea pentru polițiștii mituiți! EXCLUSIV

Lidia Buble riscă o condamnare cu închisoare după ce a fost le-a dat mită unor polițiști. Agenții de la Circulație riscă însă și mai mult.

Autor: Radu Constantin

In articol:

Lidia Buble a fost trimisă în judecată petru dare de mită într-un dosar aproape fără precedent în România.

Ea a fost oprită de un echipaj al poliției și a reușit să-i convingă pe agenți să meargă cu ea la bancomat să scoată bani pentru a le da mită. Interpreta nu avea declarație pe proprie răspundere și a refuzat să sufle în etilotest.

Procurorii DIICOT au menționat ”eforturile” depuse de Lidia Buble în anchetă

Surse judiciare au declarat pentru WOWbiz.ro că fapta Lidiei Buble este încadrată la articolul 290, alineatul 1, cu aplicare în articolul 75, alin 2, literele a și b, Cod Penal.

Art 290 CP, alin 1: ”Promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase, în condițiile arătate la articolul 289 CP se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani”

Art 75, alin 2, CP: ”Pot constitui circumstanțe atenuante judiciare:

  1. a) Eforturile depuse de infractor pentru înlăturarea sau diminuarea consecințelor infracțiunii
  2. b) Împrejurările legate de fapta comisă, care diminuează gravitatea infracțiunii sau periculozitatea infractorului”

Citeste si: Lidia Buble i-a luat prin surprindere pe fani. Artista s-a sărutat pe plajă cu un bărbat misterios: "M-am pupat cu..."

Citeste si: Noi indicii din noaptea jafului, care a avut loc în locuința lui Culiță Sterp- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Pentru Lidia Buble, aceasta este o veste bună. Procurorii DIICOT au luat în calcul faptul că interpreta a colaborat cu anchetatorii și nu a împiedicat investigația, așa că au trimis-o în judecată cu o propunere de circumstanțe atenunate.

Lidia Buble poate scăpa cu o condamnare cu suspendare

Avocații consultați de WOWbiz.ro spun că în astfel de cazuri, propunerea procurorilor va merge, cel mai probabil, către pedeapsa minimă iar în acest caz judecătorii pot dicta o condamnare cu suspendare, mai ales că artista nu are antecedente penale. Evident, există și varianta super-optimistă, în care Lidia Buble va fi achitată.

Lidia Buble

Lidia Buble, sexy și rea

Rămâne de văzut cum vor aprecia judecătorii refuzul artistei de a sufla în etilotest (faptă penală conform noului cod, pedepsită de la 1 an la 5 ani de închisoare) și lipsa declarației pe proprie răspundere, care reprezintă o contavenție.

Polițiștii au circumstanțe agravante pentru că erau în timpul serviciului

De partea cealaltă, polițiștii acuzați că au luat mită au fost trimiși în judecată cu circumstanțe agravante, ei riscând între 3 și 10 ani de închisoare pentru corupție, pedeapsă care s-ar putea majora cu o treime pentru că vorbim despre ” un organ de cercetare penală sau are atribuții de constatare ori de sancționare a contravențiilor” (art 7, alin. C, legea 78/2000 CP).

Citeste si: Lidia Buble, prima reacție după ce a fost trimisă în judecată de DIICOT: „Cuvinte nu am acum...”

Agenții operativi care au interceptat convorbirea pe care Lidia Buble a avut-o și care investigau un caz de trafic de droguri aveau obligația să prezinte în raport posibila infracțiune la care au asistat indirect. Discuția dintre Lidia și bărbatul care a învățat-o să ia mită a durat câteva minute, însă dacă aceasta s-ar fi lungit, agenții erau obligați să încerece să organizeze pe loc un flagrant pentru prinderea în fapt a Lidiei Buble și a polițiștilor care luau mită.  

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Lidia Buble, prima reacție după ce a fost trimisă în judecată de DIICOT: „Cuvinte nu am acum...”

Lidia Buble, anunțul mult așteptat de fani: „Vreau să mă mărit!”

Lidia Buble, probleme de sănătate după Asia Express: „După un consult la medic, am aflat că...”

Vor apărea schimbări în viața a 4 zodii în această lună

Decizia FINALĂ în dosarul Caracal. Ce se va întâmpla cu Gheorghe Dincă. Toată România aștepta asta

Cine este Sorin Georgian Olariu, salvamarul care şi-a pierdut viaţa încercând să salveze un om din apele învolburate ale Mării Negre

Secretul unui porumb fiert gustos. Cum se fierbe și ce ingrediente trebuie să adaugi

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies