Vesti bune pentru soferi! Din 2013 scapam de biciclistii din trafic iar scuteristii vor fi obligati sa dea examen de permis

Te-ai simtit vreodata frustrat, la volan, din cauza vreunui biciclist impertinent care s-a sprijinit de masina ta la semafor sau care ti-a atins mai tare oglinda cu ghidonul? In Bucuresti, astfel de evenimente sunt la ordinea zilei, ca sa nu mai mentionam ca biciclistii nu achita nici un fel de taxa care sa le permita accesul in traficul rutier pe care il incurca. Din ianuarie 2013 totul va fi istorie! Vezi alte schimbari benefice din Noul Cod Rutier.

Distribuie pe:

fara descriere
Din ianuarie 2013 biciclistii vor fi obligati sa circule DOAR pe pistele special amenajate altfel vor risca sa incaseze amenzi usturatoare daca vor da nas in nas cu Politia. Masura este una benefica, intrucat biciclistii, care circula direct prin traficul rutier, nu achita nici un fel de taxa sau vinieta care sa le permita accesul pe bulevarde sau diferite sosele. Mai mult, in cazul in care un biciclist zgarie sau loveste si avariaza in orice fel o masina e foarte greu de tras la raspundere, mai ales daca dispare de la locul faptei. Biciclistii nu poarta nici un fel de inmatriculare fiind imposibil de identificat sau urmarit.

Nici scuteristii sau soferii celebrelor "masini fara permis" nu vor mai scapa asa ieftin din ianuarie 2013. Daca pana acum ne inchinam cand vedeam tineri la volanul masinutelor cu motor de capacitate redusa, care includea vehiculul in clasa mopedelor, permitand astfel soferului sa iasa prin trafic fara permis, de la inceputul anului viitor acest lucru se va schimba. Scuteristii si soferii "masinilor fara permis" vor fi obligati sa invete, sa dea examen si sa ia permis pentru respectiva categorie. Categoria va fi trecuta pe permisul standard de conducere. ASTFEL, cei care vor ramane fara permis in viitor nu se vor putea sui pe scuter sau la volanul vreunei "masini fara permis", cum se practica in prezent.

O alta schimbare a Codului Rutier din 2013 prevede ca innoirea permisului de conducere se va face doar dupa o vizita medicala. Mai mult, o noua reglementare va permite conducatorilor auto sa conteste hotararea judecatoreasca prin care sunt solutionate plangerile depuse impotriva proceselor verbale de constatare a contraventiilor rutiere. Pana in prezent o asemenea hotarare judecatoreasca era definitiva si irevocabila.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate