Vesti BUNE pentru toti cei care merg la munte in weekend! VEZI ce se intampla la Poiana Brasov

Turiştii care vor ajunge în Poiana Braşov vor putea schia, în acest weekend, întrucât începând de sâmbătă vor fi funcţionale patru pârtii, stratul de zăpadă măsurând 40 de centimetri.

Distribuie pe:

fara descriereÎncepând de sâmbătă, la Poiana Braşov vor fi deschise pârtiile Sulinar, Drumul Roşu, Bradul şi partea superioară a pârtiei Lupului, starea zăpezii fiind foarte bună, iar stratul de zăpadă măsurând aproximativ 40 de centimetri.

"Pentru înzăpezirea pârtiilor s-au folosit instalaţiile de producere a zăpezii artificiale şi peste 60.000 de metri cubi de apă“, precizează, vineri, într-un comunicat de presă, reprezentanţii Primăriei Braşov.

De asemenea, sunt funcţionale telecabina Kanzel, telegondola, telescaunul Ruia şi teleschiul Bradul.

Începând din acest sezon, tarifele pe transportul pe cablu în Poiana Braşov au crescut cu 3-5 procente, în urma unei hotărâri de Consiliu Local.

O urcare sau o coborâre cu telecabinele din Poiana Braşov costă 20 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copiii între 6 şi 12 ani. Urcarea şi coborârea vor costa 35 de lei pentru adulţi şi 17 lei pentru copii. În ceea ce priveşte accesul pe puncte la telecabine, telegondolă, telescaune şi teleschiuri, cea mai ieftină cartelă, de 6 puncte, costă 30 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii, iar cea mai scumpă, cu 240 puncte, costă 530 de lei pentru adulţi şi 290 de lei pentru copii.

De asemenea, iubitorii sporturilor de iarnă pot opta şi pentru abonamente la transportul pe cablu, care diferă în funcţie de ore, preţul încadrându-se între 60 şi 100 de lei. Pe zile, un abonament de o zi cu urcări nelimitate costă 140 de lei (80 de lei pentru copii), iar pentru 10 zile din sezon - 1.000 de lei (600 de lei pentru copii).
Deşi pe principalele pârtii din Poiană se schiază deja, sezonul de schi va fi deschis oficial, ca în fiecare an, în primul weekend de dinaintea Crăciunului.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate