Vești bune și pentru studenți! Ludovic Orban anunță că a fost alocată o sumă de bani și pentru tablete ce vor fi acordate studenților, pentru a fi prezenți la cursurile online

Premierul Ludovic Orban anunță că suma de 50 de milioane de euro a fost alocată pentru tablete ce vor fi puse la dispoziția studenților.

Distribuie pe:

Autor: Ioana Nicoleta

Ludovic Orban
Ludovic Orban - apariție TV


In articol:

Premierul Ludovic Orban anunță că studenții nu au fost uitați! Dacă până acum elevii au fost puși în prim plan, fiind acordate tablete pentru a asigura studiul online, acum a venit și rândul studenților: 50 de milioane de euro vor fi fonduri alocate pentru dispozitive ce-i vor ajuta pe tinerii adulți să studieze în continuare, chiar și în mediul online.

Astfel, Ludovic Orban a anunţat că Guvernul va deconta, în limita sumei de 50 de milioane de euro, tabletele pentru studenţii care au burse sociale şi învaţă la universităţi care vor face cursuri online.

Declarația făcută de Ludovic Orban

"Am luat decizia de a sprijini şi studenţii care sunt beneficiari ai burselor sociale pentru universităţile care vor începe online, să decontăm din fondurile europene, în limita unei sumei de 50 de milioane de euro, tabletele care sunt achiziţionate”, a declarat premierul României, Ludovic Orban, joi seara, la începutul şedinţei de Guvern, conform News. 

Citeste si: Ce va zice Andreea Esca acum? Au apărut nişte poze cu Alexia Eram... De la 20 de ani? Foto - evz.ro

El a întrebat secretarul de stat din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, Carmen Moraru, dacă sunt pregătiţi de acest proiect. 

"În ordonanţa care reuneşte mai multe modificări ale unor acte normative am cuprins şi această modificare”, a răspuns secretarul de stat, conform aceleiași surse. 

Premierul Ludovic Orban a mai întrebat-o pe Carmen Moranu dacă a fost inclusă în actul normativ şi acordarea mesei calde pentru pensionarii care au pensia mai mică decât pensia socială. 

“Da, am inclus modificarea ordonanţei 115. Am inclus în modificarea ordonanţei 144 pentru universităţile de stat, acestea vor beneficia de fonduri pentru achiziţionarea de echipamente de protecţie şi unele dispozitive de tipul nebulizatoarelor în valoare de încă 10 milioane, faţă de cele 50 de milioane pe care le avem aprobate pentru această nouă categorie de beneficiari, am suplimentat cu încă 10 milioane de euro”, a mai declarat Carmen Moraru, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene.

sursa: News 

Urmatorul articol
Citește și:

Se introduce starea de calamitate! Anunțul făcut de Ludovic Orban în ședința de Guvern

Veste bună pentru români! Izolarea pentru persoanele care vin din străinătate ar putea fi înlocuită cu test COVID-19!

Dieta lui Cristiano Ronaldo. Ce mănâncă fotbalistul în fiecare zi. Alimentul ”magic” din rutina sa

Cum se votează prin corespondență. Ce trebuie să facă, de fapt, românii din diaspora

VIDEO | O noua inaugurare, după metroul Drumul Taberei! Klaus Iohannis și Ludovic Orban sunt prezenți!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies