Vesti de ultima ora: barbatul din Ploiesti care a stat in Vama Veche 3 zile nu are Ebola!

Bărbatul suspect de Ebola le-a spus, duminică, medicilor din Ploieşti că, după întoarcerea din Nigeria, a fost în vacanţă la Vama Veche şi că a început să se simtă rău în urmă cu trei zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

UPDATE 18:50: Managerul Institutului "Matei Balş", Adrian Streinu-Cercel, a anunţat, duminică seară, că "spre 99 la sută" se infirmă posibilitatea ca bărbatul din Ploieşti adus la această unitate sanitară să fie infectat cu virusul Ebola. Streinu-Cercel a adăugat că, în cazul aceluiaşi pacient, rămâne posiblitatea unei infecţii.

##VIDEO224854##

"Ne îndepărtăm cu peste 90 la sută, spre 99 la sută, de etimologia virusului Ebola, dar rămân alte infecţii posibile. (...) Pacientul este conştient", a spus medicul.

Managerul de la "Matei-Balş" a mai spus că în cazul ploieşteanului este vorba despre "două boli succesive", iar simptomele celei de-a doua afecţiuni au ridicat suspiciunea de infectare cu Ebola.

Adrian Streinu-Cercel a precizat că nu există consimţământul pacientului pentru a fi făcute publice bolile de care suferă.

El a spus că bărbatul a făcut în Nigeria strict muncă de birou şi nu a putut intra în contact cu secreţii care să fi provocat Ebola.

Potrivit lui Streinu-Cercel, în Nigeria nu au fost înregistrat niciun caz de transmitere umană a virusului Ebola.

Managerul de la "Matei Balş" a mai spus că pacientul nu este contagios în perioada de incubaţie a virusului cu care ar fi infectat. "Nu există niciun fel de risc pentru cei cu care pacientul a intrat în contact (...) Simptomele pacientului au apărut în noapte de 9 spre 10 august", a adăugat Streinu-Cercel.

Legat de probele biologice recoltate de la pacient, medicul a precizat că, în momentul de faţă, nu este cazul ca acestea să fie trimise probe biologice la Laboratorul de referinţă din oraşul german Hamburg.

Streinu-Cercel a mai spus că familia ploieşteanului va rămâne în carantină, la domiciliu, timp de 21 de zile şi că niciunul dintre membrii acesteia nu prezintă simptome similare cu ale celui internat la "Matei Balş".

Bărbatul care era suspectat de Ebola are 51 de ani, este din Ploieşti şi s-a întors din Nigeria la 25 iulie.

El a lucrat în Nigeria ca inginer în domeniul energiei eoliene, într-un birou din capitala Abuja, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

UPDATE: Managerul Spitalului Judeţean Ploieşti, Alexandru Băloi, a declarat, la România TV, că simptomele pot fi de ebola, dar şi de malarie sau febră tifoidă, un diagnostic urmând să fie pus după efectuarea tuturor investigaţiilor, la Bucureşti. Pacientul va fi transportat cu o ambulanţă în care se pot lua măsuri speciale de izolare a pacientului.

Citeste si: S-a eliberat dispensa de cinci zile. Românii pot petrece Crăciunul cu întreaga familie - evz.ro

Citeste si: Virus rar, descoperit în Bolivia. Provoacă febră hemoragică și se transmite de la om la om - bzi.ro

UPDATE 2: Bărbatul a venit din Nigeria la 25 iulie şi a fost internat la Ploieşti cu diaree şi scaune hemoragice.

UPDATE 3: Pacientul suspectat de Ebola a ajuns la Matei Bals in urma cu cateva minute. Medicii de pe ambulata, dar si pacientul erau echipati cu costume speciale de protectie.

UPDATE 4: Diagnosticul suspectului de Ebola nu va putea fi confirmat sau infirmat mai devreme de 72 de ore. Analizele acestuia vor fi trimise in Germania.

UPDATE 5: Pacientul suspectat de Ebola ar fi fost in vacanta la Vama Veche. Doctorii intentioneaza sa ia legatura cu toate persoanele cu care acesta a intrat in contact si sa le faca analizele necesare.

Potrivit unor surse medicale, bărbatul de 51 ani suspect de Ebola s-a prezentat, duminică dimineaţă, la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti, unde, în primă fază, nu a spus că a fost în Nigeria, ci doar că a fost în vacanţă la Vama Veche şi că în urmă cu trei zile a început să se simtă rău şi să aibă scaune cu sânge.

De la Spitalul de Boli Infecţioase a fost îndrumat către Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde le-a spus medicilor că a fost plecat câteva luni în Nigeria, au precizat sursele citate.

Contactat telefonic, managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Cătălin Vişean, a declarat corespondentului MEDIAFAX că bărbatul a intrat în camera de primiri urgenţe a spitalului şi nu a luat contact cu niciun alt pacient.

Acesta a spus că deşi boala nu a fost confirmată, în condiţiile în care cazul pacientului este unul ”deosebit”, spitalul a intrat în carantină.

”Cel puţin în cursul zilei de astăzi (duminică – n.r.) nu va fi permis accesul vizitatorilor în spital. Noi am dezinfectat imediat spaţiul în care pacientul a fost primit şi acesta nu a intrat în contact cu alţi bolnavi, însă este o măsură de precauţie” a spus managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Ploieşti.

Rezultatul analizelor privind posibila infectare cu virusul Ebola a bărbatului din Ploieşti va fi cunoscut în minimum 72 de ore şi maximum o săptămână, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

Probele pentru analizele de laborator vor fi recoltate imediat după ce bărbatul va fi adus la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti.

De la "Matei Balş", probele vor fi duse la Laboratorul de referinţă din Germania, singurul care se ocupă de astfel de cazuri.

"Din acest motiv rezultatul va fi aflat după minimum 72 de ore. Laboratorul din Germania este acreditat pentru Ebola, la fel cum cel din Marea Britanie a făcut analizele la epidemia de gripă", au mai spus sursele citate.

Bărbat de 51 de ani suspectat că este infectat cu virusul Ebola va fi transferat, duminică, de la un spital din Ploieşti la Institutul Naţional ""Matei Balş" din Bucureşti, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

Potrivit surselor citate, bărbatul a venit din Nigeria la 25 iulie şi a fost internat la Ploieşti cu diaree şi scaune hemoragice.

"Nu are febră. I se vor face investigaţii complete la 'Matei Balş' ", au mai spus sursele citate.

Medicii iau în calcul şi ca bărbatul să fie suspect de malarie, în condiţiile în care, până în prezent, nu a făcut febră.

Reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în România, dr.Victor Olsavszky, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" a fost desemnat ca unitatea ce ar putea trata orice posibil caz de Ebola care ar ajunge în România.

Tot vineri, Ministerul Sănătăţii informa că probabilitatea apariţiei infecţiei de febră hemoragică de tip Ebola pe teritoriul României este scăzută, iar statul român are capacitatea medicală de a acţiona în cazul apariţiei unor cazuri de infectare cu febra hemoragică de acest tip.

Epidemia de Ebola trebuie considerată o "urgenţă de sănătate publică la nivel mondial", a subliniat OMS.

Această epidemie, care a provocat moartea a aproximativ 1.000 de persoane de la începutul anului, este "cea mai importantă şi cea mai gravă" din ultimele patru decenii, a subliniat într-o conferinţă de presă directoarea generală a OMS, doctorul Maragaret Chang.

Călătorii care se întorc dintr-o zonă afectată de infecţia cu virusul Ebola şi care dezvoltă simptome cum ar fi febră, cefalee, diaree sau stare generală alterată după trei săptămâni de la călătorie trebuie să se adreseze medicului şi să precizeze că au fost în zona respectivă.

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau ţesuturile persoanei infectate. Febra hemoragică pe care o provoacă se manifestă prin hemoragie, vomă şi diaree. Rata mortalităţii bolii este cuprinsă între 25 şi 90% în cazul oamenilor şi nu există un vaccin omologat împotriva ei.

Abonează-te pe

Citește și:

Sfatul zilei 25 noiembrie 2020: fii atent asupra sănătății!

Răsturnare de situație în divorțul dintre Pepe și Raluca! Judecătorii au decis

Gina Pistol a rupt tăcerea. Iubita lui Smiley i-a șocat pe toți: ce operații estetice și-a făcut în sarcină?

Accident grav în Cluj! Un șofer de 22 de ani cu BMW a intrat într-un TIR

Bilanț Covid-19, 24 noiembrie! Peste 7.000 de cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies