Vești importante pentru bucureșteni! Se fac schimbări mari în Capitală

Locuitorii Capitalei vor circula în cel mult doi ani cu 100 de tramvaie moderne şi 100 de autobuze electrice, la care se vor adăuga alte 230 de tramvaie şi autobuze hibrid, a declarat, miercuri, Aura Răducu, director al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov, într-o conferinţă de profil.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

fara descriere

„Prima urgenţă este dezvoltarea flotei şi achiziţionarea de noi echipamente. Prin Programul Operaţional Regional, anul trecut în iunie am depus proiecte pentru 100 de tramvaie de peste 36 de metri lungime, faţă de 27 de metri cum sunt cele din prezent, deci cu o capacitate mai mare. Sunt în licitaţie. Sperăm să se termine cât mai repede această licitaţie şi în doi ani să avem aceste 100 de tramvaie moderne, dotate cu toate sistemele moderne de transport”, a precizat Aura Răducu, citată de Agerpres.

De asemenea, tot prin POR s-a propus achiziţionarea a 100 de autobuze electrice, pentru care a fost lansată licitaţia.

„Totodată, de la bugetul de stat, prin programul de mediu, am propus şi s-a aprobat, în decembrie, achiziţionarea a 100 de troleibuze şi a 130 de autobuze hibrid. Troleibuzele hibrid vor avea 20 de kilometri autonomie, adică de pe fir vor mai circula încă 20 de kilometri independente, cu baterie, astfel încât să aibă flexibilitatea de a intra în noile cartiere care se dezvoltă. Toate aceste patru tipuri de vehicule sunt în licitaţii şi sperăm anul acesta sau chiar până în septembrie să se încheie contractele de achiziţionare”, a precizat Răducu.

Citeste si: Vești bune pentru unii români! Categoria de angajați care va avea salariile crescute

Citeste si: Tragedie de neînchipuit în România! Soţia unui preot s-a aruncat din ambulanţa care o ducea la spital și a murit!

Citeste si: Explozie la sediul unei banci din Bucuresti. Hotii au fugit cu 350.000 de lei

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate