Veşti minunate în România pentru femeile care vor să rămână însărcinate: fertilizare in vitro în sistem „sharing”! Specialistul îţi spune totul despre această procedură!

Fertilizare in vitro în sistem „sharing”! Specialistul îţi spune totul despre această procedură!

Distribuie pe:

Autor: G.C.

Doctorul Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrică-ginecologie, specializat în tratamentul infertilității, intenționează să pună în aplicare, în România, un concept revoluționar de fertilizare in vitro, cel de „împărțire de ovocite”. Acesta va permite ca un număr mai mare de femei să beneficieze de procedura de fertilizare, iar rata de succes să fie superioară, întrucât se folosesc celule proaspete, și nu congelate. Procedura este absolut nouă în țara noastră, dar se practică de ceva timp în alte țări europene. Medicul a descris totul într-un interviu exclusiv pentru kfetele.ro

Citeste si: Planul de redresare UE. Viktor Orban, către Merkel: Ce îmi ceri tu, Angela, este suicid! - evz.ro

Citeste si: OMS trage un semnal de alarmă: “Vaccinurile nu vor ajunge la timp” - bzi.ro

Reporter: În ce constă acest concept, de fertilizare in vitro în sistem „sharing”?

R.D.: Pentru că se practică deja în multe țări din Europa, mai cu seamă în Anglia, m-am gândit că îl pot aplica și la noi, în deplinul beneficiu al familiilor care nu pot avea copii pe cale naturală, dar și celor cu o situație financiară precară.
În mod concret, femeile cu o vârstă de sub 30-32 de ani care au nevoie de fertilizare in vitro din motive de patologie tubară, masculină sau uterină, dar care au rezerva ovariană normală, pot veni la clinică să facă procedura de fertilizare in vitro (FIV) gratuit, dacă cedează jumătate din ovocitele lor altei paciente, care are nevoie de donare. Femeile care au nevoie de donare sunt femeile aflate la menopauză precoce sau la menopauză prin vârstă naturală, cele care nu produc ovarian celule bune și atunci au nevoie să-i fie oferite de către altă persoană. Un alt mare beneficiu al acestui concept, de “sharing”, este acela că pentru donare se folosesc celule proaspete, și nu congelate, cu rata maximă de sarcină.

Citește mai mult pe kfetele.ro

Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop 26 Noiembrie 2020: astăzi norocul poate veni din cele mai neobișnuite situații

România devine o FORȚĂ uriașă în Europa! Va putea urca pe primul loc în UE

Atenție mare! Câtă cafea ai voie să bei pe zi? Mai multă îți distruge sistemul imunitar! Specialiștii avertizează

Aşa arată un dormitor în care ar fi dormit şi Piedone (Bud Spencer)

Coronavirus România! Peste 9.000 de cazuri de infectări cu virusul COVID-19

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies