Vești proaste pentru medicii și asistentele care refuză vaccinarea. Ministrul Sănătății anunță că li se vor opri bani din sporuri: "Proiectul de lege merge înainte"

Ioana Mihăilă anunță schimbări majore în privința personalului medical care nu își dorește să facă vaccinul.

Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

Ministrul Sănătății a transmis că medicii și asistentele care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19 vor avea de suferit. Reprezentanta statului spune că ambele categorii vor suporta consecințele și a propus chiar și o măsură legată de această situație, care prevede reținerea unei sume de bani din sporurile personalului medical neimunizat.

Citeste si: Ministrul Sănătății: "Vârful ar putea apărea la finalul lunii septembrie". Am putea ajunge și la 4.000 de pacienți spitalizați

Ioana Mihăilă, proiect de lege pentru medicii, asistentele și infirmierele care refuză vaccinarea

Ministrul Sănătății a găsit o nouă măsură prin care ar putea să determine un număr cât mai mare de medici, asistente și infirmiere să se vaccineze împotriva COVD-19. Ioana Mihăilă s-a gândit că cei care lucrează în domeniul medical ar trebui să suporte singuri costurile testării periodice dacă refuză imunizarea, așa că a propus un nou proiect de lege, prin care banii aferenți testelor periodice să fie reținuți din sporurile angajaților.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Decizia a fost luată cu gândul la drepturile pacienților internați în spitale, care nu trebuie supuși unor riscuri de îmbolnăvire atunci când intră în contact cu personalul medical

nevaccinat: "Proiectul de lege merge înainte în varianta pe care o discutasem anterior, și anume cu achitarea testelor din sporurile salariale ale personalului medical nevaccinat. Dar tuturor li se oferă posibilitatea de a fi vaccinați gratuit. Personalul medical care nu este vaccinat, probabil că va trebui să se testeze periodic, cu costuri suportate de către persoana care se testează, nu de către management, nu de către Ministerul Sănătăţii, aşa încât pacientul să fie în siguranţă şi din nou să aibă certitudinea că este tratat şi diagnosticat de personal medical care este fie vaccinat, fie testat."
, a transmis Ioana Mihăilă.

Ioana Mihăilă a decis ca medicii și asistentele care refuză vaccinarea să-și plătească singuri testele periodice împotriva COVID-19
Ioana Mihăilă[Sursa foto: Captură tv]

Ministrul Sănătății spune că nu este vorba de discriminare

Chiar dacă măsura propusă de Ioana Mihăilă este susținută puternic de asociațiile de pacienți, în ceea ce privește sindicatele de sănătate lucrurile sunt total opuse.

Citeste si: Ministrul Sănătății a făcut anunțul: măștile textile vor fi interzise în școli și universități. Elevii și studenții obligați să poarte, în timpul orelor, măști de uz medical

Organizațiile contestă decizia ministrului și spun că propunerea aduce discriminare în rândul angajaților din domeniul sanitar: "Trebuie să fim foarte atenți când folosim cuvântul ‘discriminare’. Cuvântul discriminare se referă la discriminări legate de sex, de religie, de apartenență politică. Nu se referă la aspecte de sănătate publică. În plus, pe lângă că ne referim la aspecte de sănătate publică ce sunt influențate de statutul de vaccinat sau nevaccinat, ne referim și la responsabilitate individuală și a unității sanitare față de bunăstarea pacienților pe care personalul medical trebuie să îi trateze. Nu este vorba despre discriminare. (…) 70% dintre medici și un procent semnificativ mai mare dintre medicii de boli infecțioase și pneumologie, adică cei care vin în contact direct cu toate tragediile care sunt cauzate de infecția COVID, sunt vaccinați.", a mai adăugat Ioana Mihăilă.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ministrul Sănătății, despre recompensarea persoanelor care se vaccinează de acum înainte: "Am venit cu propuneri pe care le-am înaintat Guvernului"

Ce propun Florin Cîțu, Ioana Mihăilă și Sorin Cîmpeanu pentru angajații din domeniile cheie: „Pentru cei care refuză vaccinarea va trebui să nu mai oferim avantaj”

Ioana Mihăilă, anunț important pentru românii nevaccinați! Ministrul Sănătății anunță noi restricții

Horoscop 27 Octombrie 2021: pe nativii Capricorn îi așteaptă o perioadă plină de surprize, Săgetătorii câștigă respectul oamenilor

Pfizer a luat o decizie mondială. Cât va fi valabil vaccinul? E definitiv

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

NOUL VIURSU pune pe jar sistemul medical! Pacienții ajung în stare critică la spital. E MULT MAI GRAV

Detalii din interior! Laurenţiu Reghecampf, apărat în divorţul de Anamaria Prodan: ,,Mi-e greu să cred că l-ar putea influenţa cineva”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies