Vesti proaste pentru saraci! Am putea scoate bani grei din buzunar ca sa avem apa de baut sau de spalat - Greii cu bani din toata lumea vor sa puna monopol pe ea

novalue

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereUn articol deranjant publicat pe earthweareone.com a bagat spaima in lumea intreaga. Presedintele companiei Nestle, Peter Brabeck-Letmathe, se lupta pentru ca marile companii sa puna monopol pe toata apa de pe planeta pentru ca mai apoi sa o vanda saracilor. Evident, totul va fi pe bani grei.

Din spusele lui, omului de afaceri chiar nu ii pasa de rasa umaa, de confratii lui din America si ar face orice pentru ca profitul companiei pe care o conduce sa creasca. Tot el militeaza pentru consumul ridicat de alimente modificate genetic motivand ca 'aceste alimente nu au imbolnavit pe nimeni, niciodata'.

Acest lucru deja a inceput sa fie realizat in anumite orasele din America unde compania a extras deja toata apa potabila din panza freatica pentru a o imbutelia ei. Oamenii din zona raman fara lichidul datator de viata si nu primesc absolut nicio compensatie materiala.

Compania Nestle nu este la prima abatere de acest gen. Firma si-a facut o reputatie negativa in ceea e priveste sanatatea publica sau ce a mediului. Tot ei sunt acuzati ca incurajeaza inrobirea minorilor pentru muncile agricole, cumparant tone de cacao din zone in care se folosesc copii in loc de adulti la munci grele.

Concluzia? Nestle vrea sa puna monopol pe tot ce exista pentru a mai face un ban. Pe langa apa, ei se lupta sa nu se interzica alimentele modificate genetic pentru ca tin mai mult si le baga lor milioane de dolari pe an in buzunare.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate