Vești proaste pentru șoferii care dețin mașini mai vechi de 15 ani. Ministrul Mediului a vorbit despre asta: "Va exista o măsură într-un timp scurt"

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că va lua o măsură referitoare la mașinile care au peste 15 ani vechime.

Ministrul Mediului a anunțat o măsură pentru mașinile cu peste 15 ani vechime
Ministrul Mediului, Tanczos Barna[Sursa foto: Captură YouTube]
Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

Guvernantul a declarat, într-o conferință de presă, faptul că va fi nevoit să se gândească la o soluție pentru reducerea vârstei parcului auto, pe care o va aplica în scurt timp.

Citeste si: Ministrul Mediului caută rezolvarea pentru problema gunoiului din București! Ce soluții s-au propus?

"Comisia Europeană ne forţează să luăm măsuri pentru reducerea vârstei parcului auto"

Ministrul Mediului a relatat că demersul în ceea ce privește autoturismele mai vechi de 15 ani trebuie neapărat făcut, pentru că această cerință vine, mai ales, din partea Comisiei Europene.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Tanczos Barna a mai spus că decizia luată la nivelul Guvernului este una asumată, după ce a a mers pe aceeași linie cu infrastructura de transport, finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență: "Comisia ne-a recomandat să găsim o soluţie pentru maşinile mai vechi de 15 ani.

Este o măsură asumată de Guvern prin faptul că am mers mai departe pe această linie cu infrastructura de transport finanţată parţial prin PNRR şi o asumare de reformă în acest domeniu. Va exista pentru maşinile mai vechi de 15 ani cu siguranţă o măsură, într-un timp relativ scurt. Se discută acum la nivel guvernamental cu ministerele de resort care ar fi varianta.", a transmis ministrul Mediului.

Șoferii care dețin mașini mai vechi de 15 ani vor plăti o taxă
Imagine cu caracter ilustrativ[Sursa foto: PixaBay]

Câți bani vor trebui să scoată șoferii din buzunar pentru această taxă?

Odată cu măsura care se preconizează a fi implementată până la sfârșitul acestui an, șoferii vor avea de suferit, căci persoanele care dețin mașini mai vechi de 15 ani vor fi nevoite să plătească o taxă.

Citeste si: Ministrul Mediului, anunț important după moartea ursului Arthur. Se vor schimba regulile din România

În ceea ce privește suma pe care conducătorii auto vor trebui să o scoată din buzunar, ministrul Mediului a declarat că nu s-a discutat încă dimensiunea taxei impuse: "Nu am discutat de taxă efectiv şi nu am discutat de dimensiunea taxei şi probabil nu va fi aplicată de Ministerul Mediului. Din punctul meu de vedere, trebuie o măsură în balans, adică să avem şi un sprijin pentru cei care renunţă şi, în paralel, să avem o altă abordare pe taxe locale, de exemplu. Să vedem care va fi soluţia care va fi propusă până la urmă de Guvern. Încă o dată: este o măsură cerută şi de Comisia Europeană şi va fi implementată probabil în cel mai scurt timp.", a încheiat Tanczos Barna.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ce soluție au găsit edilii la problema gunoaielor din București. Se ia în calcul o nouă groapă de gunoi: "Astăzi Capitala este captivă în ceea ce privește depozitarea...

Alexandru Nazare, foc și pară la adresa lui Florin Cîțu, după ce premierul a anunțat controale la Ministerul Finanțelor: ”Se poate investiga pe el”

Florin Cîțu, dezvăluiri bombă, înainte de rectificarea bugetară. Guvernul a împrumutat peste 80 de miliarde de lei, dar nu s-a atins de niciun ban

Horoscop Zilnic Joi 21 Octombrie 2021: Peştii vor primi nişte veşti foarte bune, Racii se vor confrunta cu sentimente ieșite din comun

MOARTEA LUI IOAN ȚIRIAC a devastat toată familia. Suferință imensă pentru mama miliardarului

BOMBA! Relație sexuala secretă între Denise Rifai și Mihai Bendeac. Detalii incendiare ies la suprafață

BOMBĂ! DISPARE FACEBOOK. Mișcarea pregătită în secret de Zuckerberg

Doliu în sportul din România. A murit un renumit antrenor

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies