VEZI care sunt cei mai mari dusmani  ai animalului tau de casa in perioada Sarbatorilor si cum il poti proteja

Sarbatorile de iarna se deosebesc prin mancaruri traditionale si decoratiuni deosebite.Aceleasi lucruri se pot dovedi a fi daunatoare animalelor de companie. In fiecare an, veterinarii sunt nevoiti sa trateze animale afectate de ingerarea decoratiunilor si a alimentelor de sarbatori.

Distribuie pe:

fara descriere"Din fericire, majoritatea obiectelor ingerate nu sunt foarte periculoase. Cu toate acestea, unele obiecte aparent inofensive pot provoca daune interne si pot duce chiar la moartea animalelor noastre dragi”, a explicat un expert, citat de descopera.ro

Ciocolata - ciocolata contine ingrediente care pot fi toxice pentru animalele de companie. Cu cat o ciocolata este mai neagra (cu un continut mai mare de cacao), cu atat este mai periculoasa. Desi cainii sunt cei mai afectati de ciocolata, si pisicile si alte animale pot suferi din cauza ciocolatei. De aceea, expertii recomanda sa nu lasam animalele de companie sa manance ciocolata. Daca au consumat acest desert si dau semne de anxietate, agitatie si de voma, este bine sa consultam un medic veterinar cat se poate de repede.

Vasc - In cantitati mici, vascul poate provoca iritari gastrointestinale ce pot duce la salivare excesiva, voma sau diaree. O cantitate mai mare poate provoca probleme mai mari. Expertii recomanda contactarea imediata a unui medic veterinar In cazul In care animalul de companie a consumat vasc.Firele electrice - animalele de companie se pot curenta foarte usor daca mesteca cablurile luminitelor de Craciun, care sunt de obicei subtiri si neizolate. Probleme de respiratie sunt un semn al electrocutarii, alte manifestari fiind arsurile pe buze si limba. Daca identificati aceste simptome la animalul de companie, contactati un medic veterinar.

Beteala - desi este un element decorativ frumos, beteala poate provoca decesul animalului de companie atunci cand este Inghitita, deoare duce la blocaj intestinal. Daca suspectati ca animalul de companie a consumat betealasi prezinta o lipsa a apetitului, vomita sau are diaree, contactati de urgenta medicul veterinar.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate