Vezi care sunt cele mai bune alimente pentru sanatate! Strugurii sunt pe primul loc!

Strugurii, în special cei negri, au multiple beneficii pentru sănătate. Consumă-i când sunt în sezon ca să previi apariţia maladiilor cardiovasculare.Nu poţi să schimbi moştenirea genetică, însă cu ajutorul unui tratament adecvat prescris de un medic cardiolog şi o dietă care protejează inima poţi să ajungi la un nivel optim al colesterolului rău (LDL). Colesterolul bun (HDL) are rolul de a "mătura" colesterolul rău din artere, astfel încât acesta nu se mai depune şi nu va încetini circulaţia sanguină.

Distribuie pe:

Autor:

fara descriereAstfel că Dr. Oz recomandă ca în dieta ta să se regăsească alimente bogate în grăsimi sănătoase care-ţi protejează inima şi scad colesterolul rău. Iată care sunt recomandările specialistului:


1. Strugurii
Conţin fibre care scad absorbţia colesterolului rău. Consumă în special strugurii negri care au în plus faţă de celelalte sortimente şi un antioxidant care favorizează scăderea colesterolului rău şi a trigliceridelor.


2. Bananele
Au o cantitate mare de fibre solubile care scad colesterolul rău şi favorizează absorbţia colesterolului bun. Consumă-le peste cerealele integrale de la micul dejun sau ca gustare între mesele principale.


3. Somonul
Conţine acizi graşi omega-3 care încetinesc depunerea plăcilor de aterom în artere. Acestea odată depuse împiedică circulaţia optimă a sângelui. De asemenea, aceste grăsimi sănătoase din somon cresc nivelul de colesterol bun şi scad trigliceridele, lucru care este benefic pentru sănătatea inimii.


4. Sardinele
La fel ca somonul, sardinele au un conţinut mare de grăsimi sănătoase care scad colesterolul rău. Consumă-le în salate de crudităţi sau cu ceapă.


5. Uleiul de măsline extravirgin
Conţine antioxidanţi şi grăsimi mononesaturate care sunt recunoscute pentru efectul lor de a genera o scădere a colesterolului rău. Este important să alegi un ulei de calitate, rezultat prin presare la rece. Citeşte eticheta pentru a te asigura că nu este un ulei rafinat sau din turte.


6. Usturoiul
Previne oxidarea colesterolului rău, astfel încât acesta nu mai afectează atât de tare pereţii vaselor vaselor de sânge.


7. Spanacul
Are un conţinut ridicat de luteină, un pigment care s-a demonstrat că previne depunerea colesterolului pe artere. Spanacul mai are în plus faţă de alte legume şi vitamina E care împiedică formarea plăcilor de aterom care înfundă arterele şi împiedică circulaţia sângelui.


8. Ciocolata neagră
Conţine flavonoizi care au rolul de a scădea colesterolul rău. Aceştia mai sunt recunoscuţi pentru faptul că ajută persoanele cu hipertensiune arterială şi îmbunătăţesc circulaţia sângelui către creier şi inimă.


9. Avocado
Conţine grăsimi bune care cresc nivelul colesterolului bun şi împiedică depunerea colesterolului rău. De asemenea, avocado conţine beta-sitosterol care reduce absorbţia colesterolului rău din alimentele pe care le consumi, scriu cei de la dr.Oz.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate