VEZI care sunt riscurile daca nu iti "incalti" masina cu anvelope de iarna!

La inceputul lunii decembrie vom tremura la temperaturi negative si in timpul zilei! Practic, acum este perioada ideala de a schimba anvelopele masinilor, intrucat cauciucurile de vara, din cauza continutului de siliciu, nu mai sunt eficiente la temperaturi care coboara sub 7,5⁰C. Astfel, creste riscul accidentelor. Daca ultima luna a anului va veni si cu zapada apare riscul amenzilor din partea Politiei.

Distribuie pe:

fara descriere

Seara de seara ne confruntam cu temperaturi care coboara sub 7,5⁰C, iar la inceputul lunii decembrie am putea sa avem zapada, asa ca e bine de stiut care sunt avantajele cauciucurilor de iarna si, mai mult, care sunt riscurile la care sunt supusi participantii la trafic daca nu folosesc anvelope de iarna.

-  Anvelopele de vara, din cauza concentratiei de siliciu nu mai sunt eficiente la temperaturi mai mici de 7,5⁰C. Creste riscul producerii accidentelor, intrucat anvelopa pur si simplu se intareste la frig, ducand la derapajul masinii. Mai mult, tractiunea masinii, din cauza striatiilor, e mult mai slaba iarna pe zapada.

- Anvelopele de iarna reduc cu peste 50% distanta de franare pe zapada fata de cele de vara

- Daca autorul unui accident nu are masina dotata cu anvelope de iarna si tamponarea s-a produs pe un carosabil acoperit cu zapada, asigurarea nu mai plateste despagubirea! Deci, achiti tu reparatia masinii

- Soferii surprinsi de Politia Rutiera in trafic, fara anvelope de iarna, pe drumurile acoperite cu zapada, cu gheata sau cu polei pot fi sanctionati cu amenzi cuprinse între 2.500 si 4.000 de lei si li se va retine si talonul auto


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate