VEZI de ce tinerii din ziua de astazi nu folosesc prezervativ atunci cand fac sex

Din ce in ce mai multi tineri aleg in ziua de astazi sa intretina relatii sexuale cu partenerii lor fara a se proteja.

Distribuie pe:

fara descriereMai exact, adolescentii uita de prezervative cand vine vorba de placerea pe care o obtin atunci cand fac sex.

Potrivit Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor ce se transmit pe cale sexuala, procentul de studenţi americani care folosesc prezervative era de 60% în urmă cu un deceniu şi de atunci a stagnat. Un studiu recent a constatat ca aproape 50 % din studentii activi sexual nu folosesc prezervative. Alte rapoarte reliefeaza faptul ca adolescentii nu folosesc un prezervativ la primul contact sexual, iar apoi comportamentul lor devine inconstient după aceea.

În Alabama, Alaska şi Florida din ce in ce mai putine şcoli publice aleg sa predea adolescentilor lectii de educatie sexuala sau modul in care pot obţine prezervative şi de ce este important sa le foloseasca.

"Şcolile se confrunta cu probleme privind sanatatea elevilor cum ar fi consumul de tutun, intimidare sau obezitatea. A fost greu sa păstreze atenţia asupra combaterii HIV şi prevenirii BTS. Cea mai mare problemă, este de fapt automulţumirea" spune Laura Kann , expert în comportamentul de risc de tineret la CDC.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate