Vezi metoda care iti invioreaza creierul mult mai repede decat cafeaua!

Enervanta, daunatoare pentru ochi si totusi, folositoare! Specialistii au descoperit ca, lumina albastra, desi ne strica somnul, amplifica starea de atentie si imbunatateste viteza de reactie.

Distribuie pe:

Autor:

fara descriere

Avem tendinta de a adormi cu smartphone-ul pe perna; lumina albastra, emisa de display, poate altera somnul, pentru ca reduce cantitatea de melatomina, substanta care regleaza ceasul biologic al corpului.

Daca totusi este utilizata la momentul potrivit, lumina albastra poate fi benefica, intrucat sporeste starea de alerta a creierului. In loc de cafea, dupa mai putin de un minut de expunere la razele luminii albastre, creierul sufera anumite modificari.

Cercetatorii americani au privit atent efectele luminii albastre asupra creierului si se gandesc serios sa o utilizeze si in tratamentele medicale.

Un alt avantaj al luminii albastre ar fi combaterea mirosului neplacut al respiratiei. Pentru albirea dintilor este suficienta expunerea, timp de doua minute, la lampile speciale, ca sa distruga bacteriile de saliva asociate mirosului urat.

Se pare ca, pe viitor, lumina albastra va fi folosita si pentru tratarea pierderii vederii sau chiar a deficientelor cognitive.

Sursa: descopera.ro

Ana-Maria Tuica

 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate