Vedete

Viata lui Dragos Bucur depinde de acest dispozitiv medical! Cum arata micul aparat prevazut cu un ac, pe care actorul bolnav de diabet il poarta in permanenta asupra lui

Plecarea lui Dragos Bucur de la PRO TV a reprezentat un adevarat soc pentru toata lumea, mai putin pentru cei care-l cunosc.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: Radu Constantin


Viata lui Dragos Bucur depinde de acest dispozitiv medical! Cum arata micul aparat prevazut cu un ac, pe care actorul bolnav de diabet il poarta in permanenta asupra luiicon photo

Dragos Bucur sufera de 16 ani de diabet, iar acest lucru i-a schimbat fundamental viziunea asupra vietii. Actorul este dependent de insulina si trebuie sa fie extrem de cumpatat in privinta stilului de viata si a alimentatiei. De asemenea, viata lui depinde de un dispozitiv medical pe care-l poarta pe corp 24 de ore pe zi.


Dragos Bucur a aflat ca este bolnav in 2002, iar in 2015 si-a achizitionat un dispozitiv numit CGM (Continuous Glucose Monitoring). Acesta monitorizeaza permanent glicemia, fiind prevazut cu un senzor aflat pe un ac care este introdus in piele, insa este prevazuta si cu o pompa care elibereaza insulina in organism, atunci cand senzorul transmite semnale in acest sens.  


„Kitul contine un receiver cu un mic ecran in care poti vedea graficul glicemiei si ultima valoare masurata si un emitator care se monteaza pe senzorul care se insereaza subcutanat. Receiverul arata ca un pager si are un meniu destul de simplu care te ajuta sa vezi si sa faci diverse lucruri – sa vezi glicemia, sa notezi cantitatea de insulina injectata sau de hidrati consumata”, scria Dragos Bucur pe blogul amdiabet.blogspot.ro, unde a postat si cateva imagini cu aparatul sau. In 2015, Bucur spunea ca un astfel de aparat costa in jur de 1.200 euro.


Diabetul i-a schimbat total viata lui Dragos Bucur, dar si cariera. Asa se explica de ce este foarte atent cand se implica intr-un proiect nou, dar stie si sa puna punct atunci cand simte ca este cazul.

Dragos Bucur cere conditii decente de lucru


„Eu, diabet fiind (desi cred ca uneori asta e doar o scuza) nu vreau sa mai filmez pentru cine stie ce film american de clasa C sau D, pentru jumatate din onorariul unui figurant american, nu vreau sa stau pe scaune de plastic asezate la 2 metri de rulota actorilor straini, sa mananc mancare rece pe branci si sa ma incalzesc noaptea un jurul unui radiator sau in rulota de costume. Eu vreau pauza de masa normala pentru a avea timp sa imi cantaresc hidratii si sa imi schimb insulina daca e nevoie, eu vreau o rulota pentru intimitate si odihna intre cadre, vreau over-time si respect”, spunea Dragos Bucur.

 

Am găsit-o pe soacra Elenei Udrea! Mama lui Adrian Alexandrov este stabilită în Italia! Femeia îşi umple timpul croşetând pulovere pentru familie, în timp ce fiul ei se ocupă de bebeluşă în Costa Rica FOTO icon photo

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Ce salariu oferă Cătălin Cazacu celor care vor să lucreze la firma sa de pază: “Căutăm coleg, agent de vânzări cu experienţă”icon photo

Vedete

Ce salariu oferă Cătălin Cazacu celor care vor să lucreze la firma sa de pază: “Căutăm coleg, agent de vânzări cu experienţă”

S-a aflat se salariu oferă Cătălin Cazacu pentru cei care sunt interesaţi să se angajeze la firma sa de pază.

Titlu secțiune