Viciul care contribuie la decesele provocate de COVID-19. Ce spun medicii

În contextul crizei provocate de noul coronavirus, Organizația Mondială a Sănătății avertizează populația globului în ceea ce privește fumatul.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

fara descriere


In articol:

Unul dintre cele mai răspândite vicii de pe glob are legătură cu virusul COVID-19, care a făcut până acum peste 9.000 de victime.

OMS a făcut un raport cu date strânse din China analizând peste 55.000 de cazuri. Documentul arată că riscurile ca un fumător infectat să ajungă în stare critică și chiar să fie ucis de coronavirus sunt mai mari decât în cazul unei persoane care nu are acest viciu.

Și narghileaua contribuie la decesele provocate de COVID-19

Concret, OMS aduce ca argument pentru a susține teoria și exercițiile de forță majoră numite SARS și MERS, care arată că această familie de virusuri afectează sistemul cardio-vascular. Or, un atac viral la acest nivel asupra unui organism și-așa cu probleme se poate dovedi letal.

Citeste si: Prognoza meteo pentru weekend. Vremea se raceste, revin ninsorile

Citeste si: La București a sosit vestea momentului. Se pregătesc măștile care te protejează împotriva COVID-19

Citeste si: Ce avere avea fostul ofițer MAI care a infectat 49 de oameni cu coronavirus, pe vremea când se afla la conducerea Poliției București! Nelu Lupu a încasat un salariu uriaș!

Citeste si: Loredana Chivu, fashionista COVID-19! Are mască de protecție de 200 euro

În același timp, OMS atrage atenția și asupra fumatului de narghilea. Obiceiul, aparent inofensiv, este periculos din cauza transmiterii din gură în gură a furtunului. Mai mult decât atât, narghileaua facilitează transmiterea unor agenți patogeni precum virusul hepatitic C, herpes, Epstein Barr ori Helicobacter Pylori.

Fumatul contribuie la decesele provocate de COVID-19

Riscul riscul este foarte mare, mai ales din cauza faptului că de obicei narghileaua se fumează în spații închise. COVID-19 este, totuși, un virus nou până și pentru oamenii de știință care precizează că recomandările lor se bazează pe concluzii valabile în acest moment. Nu a fost stabilit încă un raport direct între fumat și infecția cu noul coronavirus, iar sugestiile se vor modela pe viitor în funcție de noile descoperiri, precizează OMS, citat de Protv.

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate