Victor Rebengiuc, despre lumea teatrului: "Ma enerveaza ideea asta stupida, ca actorii sunt betivi, iar actritele, curve". Vezi cum s-a pregatit pentru a-l interpreta pe Moromete!

In ultimul numar al revistei Tabu, marele actor Victor Rebengiuc a acordat un interviu incitant, in care a facut o multime de afirmatii surprinzatoare.

Distribuie pe:

Actorul a vorbit despre relatia pe care o are cu sotia sa, marea actrita Mariana Mihut. El este deranjat despre legendele care circula in lumea teatrului, potrivit carora fiecarui actor ii cam place sa bea cate-un paharel in plus.

"Ma enerveaza pana peste poate ideea asta stupida: ca actorii sunt betivi, iar actritele, curve. Nu-i asa! Legendele astea populare se intretin in felul urmator: Vezi un actor beat iesind dintr-un restaurant, il recunosti si zici: „Da, clar, actorii astia care-s niste betivi!”. Dar nu te uiti ca, pe langa el, ies zece ingineri beti, optsprezece contabili beti si treizeci de muncitori beti. Si nu spui ca toti inginerii, contabilii si muncitorii sunt betivi…", a spus maestrul in ultimul numar al revistei Tabu.

"Am o inclinatie spre psihologie si niste antene orientate spre comportamentul altora. Am citit mult, am intalnit atatia oameni, traiesc printre ei, le vad felul de a fi. Exista undeva in mine o cartoteca a nenumaratelor tipologii umane, pe care o consult. Şi gasesc coordonate in care ma pot misca, care sa defineasca un anumit personaj. Dar, cumva, totul tine de intuitie. De exemplu, cand am jucat in Morometii, rol de taran trait la tara de cand se nascuse – eu, in momentul ala, eram complet nefamiliar cu viata la tara. Nu aveam pe nimeni in familie, care sa traiasca la sat. N-am fost in viata mea la tara. Dar am jucat si regi, si n-am fost rege niciodata. N-am avut unde sa ma duc intr-un castel, sa domnesc vreo două luni si sa vad cum e chestia asta. Pregatirea pentru rolul Ilie Moromete a fost simpla: m-am dus la tara, am stat cateva zile, am pus mana pe furca, am dat cu fanu-n sus, am mai trebaluit putin si gata rolul! In fond, nu facem disertatii stiintifice pe tema „Cum ara taranul” sau „Cum da Vasile de baut calului”, a mai povestit Rebengiuc.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate