Victor Socaciu, acuzat ca e si consul, si impresar in Canada! Spectacolele de folk s-ar organiza pe banii Guvernului Romaniei!

Victor Socaciu, ajuns Consulul General al Romaniei la Montreal, nu-si poate abandona pasiunea pentru muzica, in ciuda faptului ca noul lui statut nu are nici o legatura cu zona artistica.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriereVictor Socaciu este acuzat de un roman din Canada ca foloseste banii Guvernului Romaniei pentru a organiza diverse spectacole in detrimentul altor organizatori de evenimente care raman fara sprijin pentru astfel de initiative.

Cristian Bucur spune ca a incercat sa ceara sprijinul Institutului Cultural Roman si al Consulatului General al Romaniei la Montreal pentru a organiza un spectacol pentru comunitatea romana, insa a fost refuzat din cauza lipsei de fonduri. Ulterior a avut surpriza sa vada afise cu un festival de folk organizat chiar cu sprijinul celor doua institutii.

„I-am solicitat domnului Victor Socaciu, Consul General, o scrisoare de susţinere, în virtutea faptului ca era deja la curent cu activitatea mea din trecut, iar acesta şi-a arătat disponibilitatea de a o face, având totuşi nevoie de documentul original trimis la ICR. Zis şi făcut, documentul i-a parvenit prin email, perioada fiind propice, mai ales că avea să participe la o reuniune a diplomaţilor care s-a ţinut în Bucureşti. ICR-ul a confirmat că a existat un dialog avut cu domnul Socaciu la Bucureşti şi a cerut scrisoarea oficială de sprijin pentru a o anexa la dosar. fara descriere

Aproape trei săptămâni mai târziu, răspunsul ICR era unul negativ, pe motiv că: ”Din păcate, în urma şedinţei care a avut loc, s-a constatat insuficienţa fondurilor pentru proiecte din perioada imediat următoare. Vă multumim pentru înţelegere!”. Toate bune şi frumoase, se părea că ICR-ul a ajuns la fundul sacului cu trei luni şi jumătate înainte de finele anului 2014.

Surpriza a fost însă mare atunci când, pe data de 10 octombrie, deci cu două săptămâni mai târziu, a fost anunţat un spectacol subvenţionat de către acelaşi ICR. Numele evenimentului: ”Om bun, deschide-ne poarta”.  Surprinzător (sau nu), este titlul unui festival de folk care are loc în fiecare an în România şi al cărui organizator este nimeni altul decât Victor Socaciu, care deţine, din informaţiile pe care le avem, şi drepturile de copyright asupra acestui nume”, se arata intr-o scrisoare pe care Cristian Bucur a trimis-o la redactia WOWbiz.ro.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate