VIDEO| 1 Mai, fără turiști. Când va reporni turismul și cum vor arăta vacanțele noastre vara aceasta

Chiar dacă nu știu când se deschide sezonul estival, patronii hotelurilor se pregătesc deja de măsuri fără precedent.

Distribuie pe:

Autor: R.B.

1 mai fara turisti


In articol:

Sistemul all inclusive dispare, iar unitățile de cazare vor fi dotate cu termometre prin care va fi luată temperatura turiștilor.

În cadrul Știrilor Kanal D de prânz, Corina Martin, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică a oferit mai multe detalii despre cum vor arăta vacanțele în această vară.

Arafat: Oamenii să îşi calculeze că vor face vacanţa acasă, în România

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, consideră că românii ar trebui să-şi petreacă concediile în România, unde pot controla mai bine lucrurile şi nu riscă să fie blocaţi prin aeroporturi aglomerate. De asemenea, Arafat spune că ar fi un ajutor pentru industria românească. Despre momentul în care va începe sezonul turistic, Arafat a spus că nu poate oferi date certe, dar cu siguranţă nu de la 1 Mai.

Citeste si: O veste excelentă: Un vaccin pentru COVID-19 este în lucru

”Oamenii să îşi calculeze că vor face vacanţa acasă. Adică acasă, în România, nu acasă la ei neapărat, dar în România. Şi asta din două motive: este mult mai uşor să lucrezi la acest lucru şi eviţi să stai blocat undeva printr-un aeroport. Doi, este un sprijin pentru industria noastră, care are nevoie de noi acum, în această perioadă. Când va începe şi cum va fi, chiar nu pot să vă spun până nu vedem evoluţia virusului. Însă clar că nu din 1 mai, asta este clar”, a declarat Raed Arafat, joi seară, la Anetna 3.

Citeste si: VIDEO| Este primul 1 Mai în care stăm acasă. Cum arată litoralul

”Cei care şi-au calculat, că am citit pe Facebook, că mergem la mare pe 1 mai, mergem şi facem totul de 1 mai, cum făceam până acum, asta cu siguranţă nu. După 15 mai se vom anunţa măsurile şi se va şti aproximativ pe unde ţintim relaxarea unor măsuri pe partea turistică, dar acum e prea devreme”, a adăugat Raed Arafat.

Citeste si: Vești bune pentru români. Se dau bani de la stat. Cine ar putea primi 2.000 de euro


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate