VIDEO 17 județe din țara sub apa! Ploile torențiale au distrus zeci de locuințe

Inundațiile provocate de ploile torentiale au navalit peste zeci de locuințe, beciuri și anexe din 17 județe ale țării, prezintă un bilanț publicat marți de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Distribuie pe:

foto: ISU Suceava

Peste 100 de persoane au fost evacuate din zecile de locuintele inundate

Inundațiile provocate de ploile torentiale au navalit peste zeci de locuințe, beciuri și anexe din 17 județe ale țării, prezintă un bilanț publicat marți de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Raportul arată că 49 localităţi din 17 judeţe, respectiv Alba, Arad, Bihor, Bacău, Braşov, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Olt, Mehedinţi, Neamţ, Prahova şi Teleorman, au fost grav afectate de inundaţii.
Pompierii au intervenit cu motopompe pentru a evacua apa din 43 de locuințe, 77 de beciuri și subsoluri, precum și din 145 anexe, 305 curţi şi două instituţii publice.

53 de copaci au fost doborâți de vânt

Cele mai mai distrugeri s-au inregistrat in județele Mehedinti si Harghita. În Mehedinți, a fost nevoie de ajutorul pompierilor în peste 20 de localități pentru evacuarea apei din locuințe, dar și pentru salvarea persoanelor surprinse sub viituri în case sau autoturisme.
Vântul care a bătut cu viteze foarte mari a cauzat, de asemenea, probleme. ISU a intervenit cu utilaje și accesorii de descarcerare pentru a înlătura cei 53 de copaci care au fost doborâți peste stâlpi, carosabil sau chiar peste autoturisme.

 

Misiunea pompierilor este departe de a se fi terminat. În continuare pompierii ajută la evacuarea apei și degajarea aluviunilor aduse de inundații în județele Galați, Neamț și Teleorman.

Un drum din județul Teleorman a fost inundat / foto: ISU Teleorman 

Ploile torențiale au cauzat iesirea unui pârâu din matcă. Pârâul a inundat aproape 20 de locuințe în localitatea Corod, din Galați.

Vremea nu pare să se remedieze. Pe parcursul zilei de marți, prognoaza de instabilitate atmosferica si cantități insemnate de ape amenință toată țara. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 - 25 l/mp, iar pe arii restrânse 35 - 40 l/mp. 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate