VIDEO! Florin Tudose a murit in "satul exorcizatilor"! Preotul care a slujit la Cosereni a fost condamnat pentru erezie de un tribunal bisericesc. Parintele Iustin Parvu l-a descris ca fiind un vrajitor

Daca mergi la Cosereni, comuna ialomiteana in care si-a gasit sfarsitul Florin Tudose, nu poti sa nu observi ca pe marginea drumului care leaga Bucurestiul de Urziceni sunt foarte multe cruci.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriereFlorin Tudose a murit duminica la Cosereni, IalomitaIn Cosereni, oamenii vorbesc cu mare usurinta despre moarte. Asta pentru ca se confrunta cu ea mai des decat alti romani. Florin Tudose este doar cea mai recenta victima dintr-un lung sir de morti, care incepe prin 1992 cu sotii Ion si Doina Aldea Teodorovici.

Doar anul acesta au fost doua accidente groaznice, dar si stupide petrecute pe sosea. In ianuarie, soferul unui BMW a murit dupa ce remorca unui camion s-a desprins de camionul care circula in fata lui si l-a lovit in plin. Cu o luna in urma, un sofer din Braila a scapat masina de sub control, a intrat pe contrasens si apoi s-a rastrurnat intr-un sant. In urma accidentului, o pasagera de 39 de ani a murit. Mai trebuie mentionat ca la Cosereni, drumul este drept, nu exista curbe cu grad mare de risc pentru conducatorii auto.fara descriereParintele Gabriel a slujit imbracat in alb

Exista oameni in Cosereni care sunt convinsi ca localitatea lor e blestemata. „La noi vin din toata tara sa moara aici. Azi auzim de un barilean, maine de un bucurestean. Baiatul cu BMW-ul era din Dambovita, iar sotii Aldea - din Moldova. E ceva aici la noi care ii atrage pe oameni sa moara”, ne spune domnul Toni, care vinde la taraba in piata de la Cosereni.

Blestemul de la Cosereni, daca el exista, e legat in mintea multora de un fenomen care s-a manifestat in primii ani dupa Revolutie intr-o biserica din satul Boranesti, aflat pe raza comunei. In 1989, aici a venit un preot tanar pe nume Gabriel Nicu. Despre parintele Gabriel, unii spun ca a fost un sfant, iar altii - ca a fost un escroc. Cert este ca preotul a reusit sa-i vindece pe multi de tot felul de afectiuni, marturii in legatura cu harul acestuia existand pana in ziua de azi.fara descriereRitualurile parintelui nu prea mai aveau legatura cu religia ortodoxa

Printre gemetele infricosatoare ale demonizatilor, tuna glasul parintelui Gabriel, ridicand crucea de lemn, drept singura arma de aparare: "Te blestem, satana, iesi!". Bolnavii se cutremura, cuprinsi de o deznadejde inflacarata, copiii paralitici tipa, demonizatii gem si se zvarcolesc pe jos, apucati de friguri si de spasme, iar multimea infiorata inmarmureste, in genunchi, neindraznind sa mai ridice privirile. Apoi, preotul pomeneste pe fiecare dintre cei prezenti, pe numele de botez, implorand mila Prea Sfintei Treimi pentru mantuirea tuturor”, scria presa cu multi ani in urma, cand bisericuta din Cosereni se transformase intr-un adevarat Maglavit.

Despre „minunile” parintelui Gabriel s-a scris si o carte, care insa a fost aspru criticata de mai marii ortodoxiei romane. Parintele Iustin Parvu a trimis un mesaj catre credinciosi prin care l-a acuzat pe preotul de la Cosereni de erezie si alte lucruri necurate.fara descriereParintele a murit la 41 de ani tot de infarct

„Este ingrijoratoare tendinta acestei multimi ortodoxe care alearga dupa minuni, vise si vedenii, preoti care ghicesc viitorul si deschid cartea. Acest lucru denota faptul ca o mare parte din popor este lipsita de credinta si de rabdare, apeland mai degraba la vrajitorii de acest fel, in loc sa lucreze poruncile evanghelice si, asa, sa astepte mila lui Dumnezeu”, spunea Iustin Parvu despre parintele Gabriel.

Drept urmare, Episcopul Sloboziei a cerut Safntului Sinod sa-l mute din eparhie si sa-l judece intr-un tribunal bisericesc. Lucru care s-a si intamplat. Gabriel Nicu a fost gasit vinovat ca slujea singur Sfantul Maslu, ca facea slujbe de exorcizare si citea in exces Moliftele Sfintului Vasile cel Mare. In repetate randuri, acesta a afirmat la slujbe ca din cei 16.000 de popi in Romania, doar 7 sunt cu adevarati preoti.

Oamenii din Cosereni au tinut la preotul lor, insa isi amintesc ca acesta avea prostul obicei de a blestema. „L-am auzit de multe ori spunand ca daca pleaca din Cosereni, in urma lui va ramane Satana. Si uite ca asa a fost. Nu vedeti cate nenorociri se intampla la noi?”, ne-a mai spus barbatul.

Ultimii ani din viata, preotul Gabriel Nicu i-a petrecut intr-o localitate din Teleorman, unde a continuat sa tina slujbe cu toate ca era caterisit. A murit la 41 de ani exact precum psihiatrul Florin Tudose: in urma unui infarct.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate