VIDEO | Frantuzoaica asta vrea sa le ia painea de la gura lui Guta si Salam! Norig face senzatie in "Hexagon" cantand piese consacrate din "maneloteca de aur", precum "As da zile de la mine" sau "E noapte si e tarziu"!

Nu e tiganca, s-a nascut la Grenoble, are origini catalane si s-a indragostit iremediabil de muzica lautareasca si tiganeasca ##VIDEO371694##

Distribuie pe:

Autor:

 

In varsta de 42 de ani, Norig, un nume cu radacini celtice, s-a indragostit de muzica tiganeasca, dupa ce a vazut filmul "Anotimpurile tiganilor" a lui Emir Kusturica. De atunci, si-a dedicat cariera acestui gen de repertoriu, scotand in 2006 primul ei album, intitulat Gadji, un manunchi de melodii care redau spiritualitatea orientala, cantate de Norig in limba romanes, dar si in... romana.

"Nu sunt tiganca, n-am origini romanesti, dar iubesc acest gen de muzica" a marturisit Norig, cea care a vandut rapid primul album in peste 10.000 de exemplare.

Interesant este ca si trupa cu care canta, intitulata sugestiv "No gipsy orchestra", nu are in componenta niciun roman sau rrom, fiind formati din virtuozi din zona Europei de Est, sarbi, moldoveni, dar si francezi.

Desi parea doar un demers artistic efemer, Norig a scos un al doilea album in 2013, intitulat Ionela, pe care se afla de asemenea influente clare ale lautariei romanesti, piesa de debut fiind cunoscuta "Cobzar", interpretata in limba romana!

Ceea ce este cu adevarat surprinzator, artista interpreteaza in concertele sale si cateva piese care au facut istorie in "maneloteca" autohtona, precum "As da zile de la mine!", "E noapte si e tarziu" sau "Nu exista in lume frate ca al meu!".

Cel mai probabil, Norig n-a reusit sa-i cunoasca pana acum pe "regii" Salam si Guta, frantuzoaica marturisind insa ca a fost fermecata de repertoriul si vocea Mariei Tanase.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: