VIDEO! Incredibil! Acest instrument a fost proiectat in urma cu peste 500 de ani si abia acum a fost construit!

Leonardo da Vinci a lasat urmasilor o serie de schite din domenii care nu aparusera sau nu se dezvoltasera in timpul vietii sale! Vorbim despre aviatie, diverse ramuri ale armatei, medicina si chiar muzica. Un proiect de-al sau a fost dus la capat, iar sunetul unui instrument proiectat in urma cu peste 500 de ani a fost auzit anul acesta.

Distribuie pe:

Autor:Pe paginile vestitului caiet al lui Leonardo da Vinci, scris in secolul al XV-lea, pe langa schite ale masinilor zburatoare, parasutelor, costumelor de scufundat si alte dispozitive asemanatoare s-a numarat si o idee curioasa a unui instrument muzical care parea sa fie un hibrid intre un clavecin si un violoncel, scrie descopera.ro Geniul italian numea acest instrument "viola organista".

Acum, dupa aproximativ 5.000 de ore de munca depuse de-a lungul a trei ani si o investitie de 10.000 de dolari, pianistul polonez Slawomir Zubrzycki a prezentat propria lui versiune de viola organista. Nu numai ca noul instrument este superb, dar el este complet functional, asa cum a demonstrat chiar Zubrzycki de curand, in timpul Royal Krakow Piano Festival. Sunetele emise de instrument amintesc de cele specifice violoncelului, orgii sau chiar acordeonului.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate