VIDEO | Mărturiile românilor prinși în infernul australian: „Plaja e plină de cenușă neagră. Nu am mai văzut așa ceva!”

Românii din Australia sunt nevoiţi să-i facă faţă iadului zi de zi, oră de oră! Ne-au povestit îngroziţi că nu au mai trăit niciodată o asemenea catastrofă, iar mărturiile lor aduc şi mai mult dramatism scenelor de-a dreptul cutremurătoare surprinse în ultimele ore, care revoltă şi impresionează o lume întreagă! Continentul pare întruchiparea scenelor biblice despre apocalipsă în imaginile surprinse din satelit, iar pe pământ, în flăcări şi fum, oameni şi animale suferă laolată şi luptă să supravieţuiască!

Distribuie pe:

Autor: D.S.

fara descriere


In articol:

Un incendiu puternic a izbucnit în apropierea altor locuinţe - după ce 2.000 de case s-au făcut deja scrum. Flăcările sunt atât de înalte, încât par să spintece cerul. Deşi pompierii se luptă din greu să domolească focul, acesta distruge tot ce atinge.

CIOBANU VIOLETA, româncă stabilită în Australia: Este o situaţie foarte, foarte dificilă şi noi nu am mai văzut niciodată o catastrofă de asemenea proporţii, ca să vă spun foarte sincer.

Peste 6 milioane de hectare au fost mistuite de foc până acum. Românii stabiliţi în Australia sunt şi ei îngroziţi de situaţia în care s-a ajuns şi fac tot posibilul să ajute şi să se ajute.

Răzvan Paul, care locuieşte în zona oraşului Sidney, şi-a făcut un întreg stoc în casă pentru el şi cei care mai au nevoie.

RĂZVAN PAUL, român stabilit în Australia: Am fost pe o plajă aici, de lângă noi, de unde stăm, şi toată plaja, mă rog, o parte a plajei unde se spărgeau valuri era plină de cenuşă neagră, deci aşa ceva n-am mai văzut.

Citeste si: Dezastru în Australia. 10.000 de cămile vor fi împușcate pentru a le împiedica să bea apă

Dezastrul s-a abătut nu doar asupra oamenilor. Presa locală şi autorităţile vorbesc despre peste 500 de milioane de animale ucise până acum de focul necruţător.

Localnicii au surprins scene îngrozitoare lângă o şosea din statul New South Wales, una dintre regiunile cele mai afectate de infernul flăcărilor. Sute de cadavre de canguri, urşi koala şi vite zac arse pe un câmp.

Din tot acest haos răzbat şi imagini impresionante. Un cangur ars îi cere ajutorul unui tânăr, care îl stropeşte cu apă, după care îi dă să bea.

O imagine similară a fost surprinsă când un pompier i-a dat să bea apă unui cangur, după ce l-a salvat din iadul dezlănţuit.

La fel de înduioşătoare este şi povestea acestui pui de urs Koala. Keli a fost găsit abandonat pe marginea unui drum, bolnav şi cu blana arsă. După o recuperare incredibilă, ursul a luat în greutate, iar blana a început să-i crească la loc.

Echipajele de pompieri trec prin foc şi işi riscă viaţa zi de zi în încercarea disperată de a salva cat mai mult.

Mărturiile românilor prinși în infernul australian

Ministerul roman al Afacerilor Interne este pregătit să trimită trupe de ajutor în Australia pentru stingerea incendiilor de vegetaţie.

Oraşele Melbourne şi Sidney sunt acoperite de o ceaţă densă - formată din fumul care s-a amestecat cu cele câteva picături de ploaie căzute în ultimele zile. În aerul irespirabil, nimeni nu poate ieşi din casă fără o mască pe faţă!

DANIEL IONIŢĂ, LECTOR UNIVERSITAR: Ultimele două luni am avut cel puţin jumătate din zilele... cel puţin 30-40 de zile în care a fost fum, iar echivalentul fumului este undeva ca şi cum ai fuma între 20 şi 40 de ţigări pe zi.

25 de oameni au pierit în apocalipsa australiană, iar meteorologii anunţă că cele mai fierbinţi şi uscate zile abia acum încep. Până vineri, aceştia se aşteaptă ca în unele regiuni, temperaturile să depăşească 40 de grade.

Citeste si: Dezastrul din Australia. Un celebru actor donează suma de 1 milion de dolari pentru combaterea incendiilor


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate