Video! Mii de români sunt blocați la granița dintre Austria și Ungaria: „Vrem acasă! Și noi suntem români”

Ministrul Afacerilor Externe din România a vorbit cu omologul său ungar pentru a repatria 3.500 de români aflați la granița Austriei cu Ungaria și care nu se pot întoarce în țară.

Mii de români sunt blocați la granița dintre Austria și Ungaria
Mii de români sunt blocați la granița dintre Austria și Ungaria
Autor: C.G.

In articol:

Mii de români sunt blocați la granița dintre Austria și Ungaria
Mii de români sunt blocați la granița dintre Austria și Ungaria

În seara zilei de 16 martie, mii de români au rămas blocați la granița dintre Austria și Ungaria. Ungaria nu-i lasă să intre în țară și spun că nici prin Austria nu se mai pot întoarce.

Ungaria a decis ca din data de 17 marie 2020, granițele țării să fie închise, ceea ce a dus la crearea unor blocaje de frontieră dintre Austria și Ungaria, pe

sensul de intrare pe teritoriul ungar. În acest context, la punctul de frontieră Nickelsdorf se află un număr considerabil de familii cu copii și persoane în vârstă, în total peste 3500 de persoane până la acest moment, care doresc să se întoarcă în țară.

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a avut o convorbire telefonică cu omologul său ungar, Péter Szijjártó. I-a solicitat adoptarea de urgență de către autoritățile ungare a unor măsuri care să permită reluarea tranzitului cetățenilor români pe teritoriul ungar.

Citeste si: Ce se mănâncă de Sânziene, sărbătoarea denumită şi Drăgaica- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

„Ministrul Bogdan Aurescu a accentuat caracterul foarte sensibil al situației create, inclusiv ca urmare a faptului că informațiile nu au fost disponibile cu suficient timp în prealabil, și a solicitat sprijinul omologului său pentru crearea de urgență de către autoritățile ungare a unui coridor umanitar care

să permită tranzitul continuu prin Ungaria spre România al tuturor cetățenilor români aflați în prezent la frontiera dintre Austria și Ungaria”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerul Afacerilor Externe.

Citeste si: Sicriele au umplut până la refuz morgile. Scene cumplite în Bergamo, cea mai afectată regiune din Italia

Citeste si: Prima persoană din lume vaccinată împotriva noului coronavirus: „Mă simt grozav!”

Citeste si: Călătorii români refuzaţi în Ungaria! Recomandare: schimbați destinația pe o cursă directă spre România

Ce se va întâmpla cu românii aflați la graniță

Ministrul Afacerilor Externe din Ungaria a acceptat repatrierea românilor în cel mai scurt timp. Cei doi miniștri au convenit să păstreze legătura pe durata acestei zile pentru a monitoriza deblocarea în teren a situației și revenirea cu bine în țară a cetățenilor români.

„Ministrul Péter Szijjártó a confirmat că Ungaria va sprijini, ca măsură de excepție, aplicată o singură dată, repatrierea cetățenilor români în cel mai scurt timp posibil, urmând ca detaliile efective privind intrarea pe teritoriul Ungariei și tranzitarea acestuia până la granița cu România să fie stabilite, și apoi măsurile implementate, de autoritățile de resort ale ministerelor de interne din cele două țări”, se mai arată în comunicat. ( Citeste si: Un român diagnosticat cu coronavirus, la Madrid, a călătorit la bordul unui avion cu aproximativ 60 de pasageri)

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Coronavirus. Restricții pentru turiștii care ajung la Peștera Polovragi

Zodii bune la pat. Cum fac sex barbatii din fiecare zodie

Care este singura țară din Europa în care nu există cazuri de coronavirus: „Suntem liniștiți și curați”

6 zodii vor începe un nou capitol din viața lor în acest weekend

Omul lui Putin anunță Al Treilea Război Mondial: Prima care VA FI LOVITĂ va fi...

Oana Roman, adevărul despre separarea de Marius Elisei! Vedeta nu mai ascunde nimic: „Divergențele apar din varii motive”

Boala cumplită de care suferă Alexandra Stan. „E negativ și toxic în viața mea!” Dezvăluirile vedetei

CTP: „Eu nu mă simt mândru pentru David Popovici. Nici România nu are de ce să fie mândră!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies