VIDEO | Otrava care le-a fost letală copiilor din Iași, vândută la liber în România

Stiri

VIDEO | Otrava care le-a fost letală copiilor din Iași, vândută la liber în România

Otravă care le-a fost fatală celor doi copii din Iași care au murit la scurt timp după ce au ajuns la spital se vinde la liber pe piața din România.


Otrava din pricina căreia au murit cei doi copilași din Iași se vinde la liber pe piața din România, deși ucide prin simpla inhalare a vaporilor. Stupefiant este că pe pungile care conțin otrava de șobolani nici nu sunt instrucțiuni de utilizare în limba română.

Citeste si: Cum arată casa în care au murit cei doi copii din Iași?! Micuții au inhalat otravă pentru șobolani

Otrava care i-a ucis pe copiii din Iași a fost folosită și la deratizarea din Timișoara

Otrava care i-a ucis pe micuții de 1 și jumătate și trei ani conținea fosfură de aluminiu, aceeași substanță care a ucis mai mulți oameni la Timișoara după o deratizare. Cu toate că la vremea accea mai mulți oameni au avut de suferit, nimeni nu a luat măsuri și otrava se vinde în continuare pe piață.

Citeste si: S-a abătut o mare nenorocire asupra copiilor din România. Alertă de gradul zero

Otrava sub formă de jeleuri roz costă patru lei pachetul.

Specialiștii spun că fosfura se găsește inclusiv în raticidele cu grad scăzut de toxicitate și ne cer să folosim otrăvurile de orice fel cu mare atenție și numai în situații de forță majoră după ce parcurgem instrucțiunile. Dacă acestea lipsesc de pe pachet, lăsați-l la raft și sesizați autoritățile.

Citeste si: Avertismentul medicilor: NU mai consumați scorțișoară dacă suferiți de aceste boli!