VIDEO Panica in Romania! A aparut boala limbii albastre - Afla detalii

Potrivit Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), în 22 august a fost diagnosticat un caz de Boala limbii albastre (bluetongue) în România, boală care nu a evoluat pe teritoriul ţării noastre până în prezent.##VIDEO230981##

Distribuie pe:


fara descriere

Specialiştii DSV au prelevat probe de sânge şi de la aceste animale, rezultatul fiind, de asemenea, pozitiv pentru Boala limbii albastre. Conform procedurilor, probele de sânge prelevate au fost trimise la Laboratorul Naţional de Referinţă, de la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA), unde au fost analizate, confirmându-se boala.

ANSVSA a notificat, conform procedurilor, statele din Uniunea Europeană şi pe cele membre ale Organizaţiei Mondiale pentru Sănătatea Animală (OIE), despre apariţia acestei boli pe teritoriul României.

Boala limbii albastre este cauzată de un virus din genul Orbivirus, care este transmis prin înţepătura unor specii de insecte hematofage, din genul Culicoides, şi nu prin contactul direct între animale. Boala afectează animalele rumegătoarele şi are caracter sezonier. Mortalitatea este variabilă, în funcţie de situaţie, morbiditatea putând ajunge, uneori, la sută la sută din efectiv. Boala nu afecteaza omul, infgormeaza digi24.ro.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate