VIDEO | Personajul-cheie ale Revolutiei din '89 socheaza din  nou! Vezi cum arata la 86 de ani si ce viciu periculos are generalul Victor Atanasie Stanculescu

"Generalul revoluţiei cu piciorul în ghips", asa cum a fost numit dupa ce si-a inscenat o problema medicala, pentru a ocoli astfel ordinul lui Ceausescu de reprimare violenta a manifestatiilor din Capitala, ramane un personaj deopotriva fascinant si misterios. ##VIDEO272668##

Distribuie pe:

Autor: Alina Radulescu

In cartea istoriei moderne a Romaniei, cu siguranta Victor Stanculescu ocupa un loc aparte. In 2008, generalul a fost condamnat la 15 ani de inchisoare, pentru rolul sau jucat la oprimarea revolutiei inceputa la Timisoara, dupa un proces lung si anevoios, care a adus cu sine si alte victime colaterale, printre care si sotia comandantului militar, care s-a sinucis pe 21 decembrie 2003, data aleasa probabil simbolic de aceasta si care a lasat un bilet de adio in care isi motiva gestul ca un protest impotriva anilor de mizerie in care a trait prin tararea sotului ei prin tribunale: "Opt ani de mizerie umana. Motorola? Timisoara? Cine dintre cei de azi ar fi fost acolo unde sunt. Toti sunt eroi. Ce faceati daca nu era Stanculescu? Scarba, ura si dezgust. Ajunge. Nu se poate mai mult. Sa fiti blestemati”

fara descriere

Anul acesta, dupa ce a executat 5 ani de pedeapsa, Stanculescu a fost elibertat conditionat. La fix un sfert de veac de la evenimentele din decembrie 1989, paparazzi WOWbiz.ro l-au surprins pe general intr-o cunoscuta cafenea din Dorobanti. Insotit de un vechi combatant, militarul de cariera arata nesperat de bine, avand in vedere anii petrecuti in teminita si varsta inaintata. Imbracat elegant, la costum, avand un ghiul fin pe deget, Stanculescu nu s-a sfiit sa-si aprinda o tigara, un viciu pe care putini barbati ajunsi la aceasta varsta si-l mai permit.

fara descriere

Dupa o sueta amicala de aproximativ o ora, generalul s-a ridicat de la masa, a salutat regulamentar si a iesit la o plimbare relaxata pe Dorobanti, concluzionand probabil ca nimic nu este mai important pe lumea asta decat sanatatea si libertatea.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate