VIDEO Rusine Armatei romane! Max i-a ajutat in cele mai grele misiuni si ei acum il trimit la MOARTE

Max, primul caine de lupta al Armatei Romane, antrenat special pentru misiunile din teatrele de razboi, sufera ingrozitor. El risca sa moara, daca nu primeste un tratament veterinar costisitor.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

Nascut in 2009 intr-un centru de dresaj special, Max a fost antrenat de mic. Alaturi de partenerul sau, plutonierul major Rosioara Valentin, a executat doua misiuni in teatrul de operatii din Afganistan, in cadrul Batalionului 2 Infanterie "Calugareni" si a Batalionului 300 Infanterie "Sf. Andrei".

"Este un caine pentru detectarea materialelor explozive. Isi sacrifica el viata si salveaza alte vieti", spunea, in 2012, plutonierul.fara descriere

La sfarsitul anului 2013, medicii veterinari l-au diagnosticat cu Dirofilaria, forma adulta. Max are un ghem de viermi la inima, dupa ce a fost intepat de un tantar. Asta pentru ca cei din armata pe care a slujit-o nu l-au imunizat din trei in trei luni. O pastila salvatoare costa in jur de 35 de lei.

"Viermii care sunt localizati in inima, pot sa creeze oricand decesul animalului. Daca nu se trateaza, boala poate sa fie letala", a spus Sorina Henea.

Acum ca boala s-a instalat, tratamentul este mult mai costisitor pentru armata - 600 de lei pe luna, timp de trei ani. Asa ca Max ar fi trebuit sa ajunga, potrivit legii, intr-un adapost.fara descriere

Impresionata de povestea lui, presedinta unei asociatii pentru protectia animalelor a facut demersuri ca sa-l adopte. A reusit obtina custodia temporara pana martie 2015.

Toti cei care doresc il ajute pe Max, pot sa faca donatii intr-un cont afisat pe site-ul Asociatiei "Nu mai esti singur".

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate