VIDEO Scandal filmat în toiul nopții la moaștele Sfintei Parascheva, între credincioși și jandarmi: „Rușine, Arafat!”

A izbucnit un adevărat scandal între jandarmi și credincioșii aflați la coadă pentru pelerinajul Sfineti Parascheva.

Distribuie pe:

Autor: Carmen Nicoleta

sfanta parascheva
Scandal în miezul nopții, la Mitropolia din Iași, între credincioși și jandarmi[Sursa foto: Facebook]

 


In articol:

Marți seara, 13 octombrie, la moaștele Sfintei Parascheva din Iași a început un scandal care s-a terminat cu jigniri. Credinioși adunați la coadă l-au luat la ceartă cu jandarmii care le-ar fi spus că încalcă legea. Ei au început să filmeze și să-i intrebe ce lege încalcă. Mai mult decât atât, oamenii le-ar fi cerut jandarmilor să-i lase să treacă de zona delimitată.

„Rușine, Arafat!”, „Ce lege încălcăm?”, „Nu avem violențe aici, potoliți-vă!”, „De ce ne filmați?”, se aude în fundalul videoclipurilor puse pe Facebook de către credincioși aflați la coadă.

„Da, suntem urmariți de zici că suntem pericolul public numărul unu. Aseară l-am prins pe un securist cum se tot plimba și ne poza și filma! I-am zis că, dacă îl mai prind o dată, va primi ce merită! V-am spus că este Statul bolșevico-fascist! Gestapoul pe urmele patrioților! Acum înțelegeți de ce poporul trebuie să se trezească? Acum întelegeți că nu vor să ne recuperăm țara? Suntem conduși de fasciști! Ăsta este adevărul!”, a declarat o credincioasă aflată la pelerinaj.

Citeste si: Victor Ciutacu, săltat de Poliție?! S-a trezit cu „mascații” la ușă - evz.ro

Citeste si: Bill Gates a anunţat data când se va termina pandemia de COVID-19. “Oamenii ar trebui să înțeleagă…” - bzi.ro

sfanta parascheva
Credincioșii voiau să treacă de gardul delimitator[Sursa foto: Facebook]

Mitropolia Moldovei, reacție vehementă! Se cere anularea restricțiilor privind pelerinajele

La moaștele Sfintei Parascheva s-a decis că pot intra doar ieșenii, însă această restricție nu le-a convenit deloc reprezentanților Mitropoliei din Moldova. De aceea, se cere anularea tuturor restricțiilor la pelerinaje.

„Având în vedere noul context în care ne aflăm, întrucât nu vor mai putea veni la Iaşi pelerini din alte localităţi, racla cu sfintele moaşte ale Sfintei Cuvioase Parascheva nu va mai fi scoasă mâine dimineaţă (joi dimineaţă – n.r.), cum era programul iniţial, ci va rămâne în Catedrala Mitropolitană. Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a notificat Prefectura Judeţului Iaşi că sărbătoarea nu se va mai organiza în perioada 8-15 octombrie, ci se va limita la săvârşirea Sfintei Liturghii din data de 14 octombrie, ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva”, a declarat, miercuri seară, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, Constantin Sturzu.

Citește continuarea AICI.

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Iată cine este bărbatul care a intrat la închisoare din cauza Andreei Esca!

Decizie majoră pentru toată România. Orban a luat decizia. E anunțul nopții

Șocul anului: Căsnicie cu probleme uriașe: Gabriela Firea anunță: Divorț! L-am lăsat singur și am plecat”

Se zice sau nu la mulți ani celor care poartă numele Paraschiv sau Paraschiva

Feluri de mâncare pe care să le dai de pomană de Sfânta Parascheva

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies