VIDEO | Scandalul care pune la îndoială competența medicilor de la Spitalul Floreasca. Reacții de ultimă oră în cazul chirurgului anchetat pentru moartea pacientei arse

Scandalul care a aruncat o umbră de îndoială asupra modului în care sunt tratați pacienții Spitalului de Urgență Florească a împărțit lumea medicală în două tabere. Pe de-o parte, unii îl acuză pe reputatul doctor Mircea Beuran că se crede mai presus de protocoalele medicale și că suferă de "complexul lui Dumnezeu", iar alții îl apără pentru că - spun ei - este un geniu care a salvat de la moarte mii de pacienți.

Autor: A.B.G.


In articol:

Dincolo de părerile de tot felul, Ministerul Sănătății a concluzionat că medicul Beuran a încălcat mai multe reguli, inclusiv când a semnat că a participat la intervenția medicală soldată cu o tragedie, deși el a ajuns în sala de operație, când deja era târziu.

VIDEO| Scandalul care pune la îndoială competența medicilor de la Spitalul Floreasca. Reacții de ultimă oră în cazul chirurgului anchetat pentru moartea pacientei arse

În imaginile care au apărut după mai bine de două săptămâni de la incident, medicul Mircea Beuran stă aplecat peste pacientă, înconjurat de mai mulți asistenți și rezidenți. La ora la care au fost surprinse, minutele de groază deja înspăimântaseră echipa operatorie. Rezidentul din anul 5 l-ar fi sunat pe profesorul Beuran, șocat că femeia pe care trebuia să o opereze, a luat foc și i-ar fi cerut să vină urgent, ca să-i ajute.

Imaginile care atestă prezența la intervenție a reputatutului medic au fost surprinse în cea de-a doua sală de operație, unde pacienta a ajuns după ce a fost arsă pe-aproape jumătate din corp. În documentele medicale, el apare ca fiind medic operator, iar ca ajutoare, au semnat rezidenții și chirurgul.

Citeste si: De ce s-au despărțit Cristina Belciu de Cristian Boureanu: „E ceva ce nicio femeie nu ar trebui să accepte”- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Primele fotografii din sala de operaţie de la Spitalul Floreasca, unde o femeie a ars

EMANUEL UNGUREANU, deputat USR: Vine momentul în care acea minciună mizerabilă că nu are nicio răspundere față de ce s-a întâmplat în sală se va demonta minut cu minut.

MIRCEA BEURAN- chirurg la Spitalul de Urgență Floreasca: Apariția acestui fragment din realitate petrecută în cele două săli de operație...domnul Ungureanu nu are capacitatea de a le comenta. Momentul care se dă la televizor în repetiție continuă este un moment final al actului operator.

Ne găsim în momentul în care totul, totul este terminat, după cum se vede, pacienta este acoperită.

Doctorul Mircea Beuran are o carieră îndelungată, care l-a ținut în lumina reflectoarelor: văzut ca o somitate în lumea medicală, l-a tratat pe Ion Iliescu, în campania prezidențială și după alegeri, a fost numit consilier prezidențial. Trei ani mai târziu, în 2003, a ajuns Ministru al Sănătății, în guvernul Năstase.

Tot pe-atunci, a fost acuzat că a obținut titlul de doctor după ce a plagiat în proporție de sută la sută lucrarea unui american. În ciuda acuzațiilor, a rămas neclintit și a avut printre pacienți nume sonore precum Ștefan Bănică Junior și Florin Iordache.

Medicul Monica Pop spune că asistăm la o mare nedreptate.

Audiați au fost chirurgul, rezidenții și cei doi asistenți. Niciunul nu este pus sub acuzare pentru că anchetatorii cercetează, deocamdată, fapta de ucidere din culpă. Cea mai importantă mărturie o vor avea la audierea de mâine.

Fostul șef al Clinicii de Chirurgie de la Spitalul Floreasca va ajunge la Serviciul Omoruri, în cursul zilei de mâine. La audieri, va fi nevoit să le explice anchetatorilor cum de și-a lăsat rezidenții nesupravegheați, deși în documentele medicale întocmite apare ca "prima mână" în operație, și de ce a anunțat incidentul deosebit de grav după aproape o săptămână.

Citeste si: VIDEO| Mircea Beuran, așteptat de procurori să dea explicații în cazul pacientei arse de la Floreasca

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Noi schimbări în Codul Rutier! Titi Aur a explicat care sunt categoriile de șoferi ce produc cele mai multe accidente din România | EXCLUSIV

Ce este variola maimuțelor și ce simptome apar la pacienții care au luat boala. Medicul Virgil Musta explică cum apar aceste boli în Europa | EXCLUSIV

Cum recunoști un studio de videochat din București din care ai numai de... câștigat?

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Informație de ultimă oră despre Elena Udrea! S-a aflat chiar acum. Breaking News

Iulia Vântur a îmbrăcat rochia de mireasă: „O să vă ținem la curent”

Putin, la pământ! Serviciile secrete știu că războiul e pierdut. Urmează lovitură de stat

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies