VIDEO! Scandalul dintre biserica si cantaretii romani ia amploare! Artistii care au cantat piesa trupei “Vunk” se apara! Versurile nu au nimic basflemic in ele”!

Mai multi artisti romani s-au reunit pentru piesa “Ne facem auziti”, compusa de trupa “Vank”. Versurile si videoclipul au atras reactii virulente din partea Bisericii ortodoxe romane.

Distribuie pe:

Autor: Lia Popescu

Dupa ce trupa “Vunk” a reunit vocile mai multor generatii, Roman (Zdob si Zdub), Aylin, Alina Eremia, Nicole Cherry, Gabriel Cotabita, Loredana, Mihai Georgescu (Bere Gratis) si Sisu, pentru cantecul “Ne facem auziti”, piesa care s-a dorit a fi un indemn la atitudine la adresa bisericii, armatei si politicienilor, pe un site al ortodoxiei romane a aparut o replica virulenta.

Pe „cuvant-ortodox.ro”, o pagina apropiata Patriarhiei, s-a publicat un material ce ii desfiinteaza pur si simplu pe artistii care au participat la aceasta "instigare impotriva ortodoxiei". Acestia sunt acuzati ca manipuleaza, ca sunt comunisti (?!) si, totodata, aparatorii homosexualilor!

„Ce ne facem cu parintii? / Au dat afara din biserica toti sfintii/ Nici Dumnezeu nu mai e asa de sus / Crucea lor inseamna doar semnul plus”, sunt versurile considerate adevarate blastfemii de site-urile crestine. Videoclipul merge insa mai departe si il ironizeaza in mod direct pe Preafericitul Daniel, pe care-l infatiseaza in mijlocul strazii, numarand mai multe banconote de 50 de euro sau cu celebra bidinea in mana.

fara descriereVunk a scos o piesa care a creat multe controverseDupa aparitia replicii fetelor bisericesti, unii artisti au avut si ei ceva de spus! Au incercat sa explice de ce au cantat aceasta piesa, in plus au specificat faptul ca nu melodia este cea care incita, ci, probabil, clipul a fost cel care a deranjat pe toata lumea.

fara descriere“Biserica a reactionat impotriva videoclipului, nu impotriva versurilor piesei. Am cantat o parte din versurile piesei, iar acestea va rog sa le ascultati si sa le analizati cu atentie, nu au nimic blasfemic in ele si sunt total de acord cu mesajul lor. In schimb, videoclipul a fost realizat de un regizor si dupa ideea sa. Asa ca problema este de ordin regizoral”, ne-a declarat Gabriel Cotabita.

fara descriereNicole Cherry a fost si ea destul de transanta. “Eu am cantat doar versurile unei piese, nici vorba sa ma gandesc ca as ataca in vreun fel Biserica. Dimpotriva, eu sunt o persoana destul de credincioasa, cu frica lui Dumnezeu, asa ca nu se poate pune problema asa! Accept parerile fiecaruia, chiar si atacul fetelor bisericesti, insa nu ma simt vinovata cu nimic, am interpretat o melodie si atat."

fara descriereIn schimb, Cornel Ilie ramane ferm pe pozitii si nu vede nimic rau in a-si exprima public opinia fata de societate, politicieni si biserica. "Cand un artist vorbeste despre societatea in care traieste o face cu putere si credinta. Si, intotdeauna, o face cu speranta, pentru ca artistii nu se dau batuti niciodata. De data asta suntem multi si vom fi si mai multi. Cultura si educatia din Romania traiesc prin vocile care se fac auzite, fiecare in domeniul lui. Noi nu ne regasim in nicio forma din politica actuala, pentru ca este facuta de incompetenti, de lasi si de oameni fara bun simt. Nu ne simtim reprezentati de nimeni si stim sigur ca cei mai multi romani simt la fel”, a spus liderul trupei Vunk.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate