VIDEO| Scene șocante la Predeal: Ursul ”Guleratul”, împușcat în văzul a zeci de turiști

Guleratul, un urs care a apucat să trăiască numai doi ani, în Predeal, a fost împușcat în văzul a zeci de turiști. Pădurarul care a apăsat pe trăgaci spune că s-a auto-apărat, iar imaginile suprinse de un martor vor fi relevante în ancheta acestui caz!

Distribuie pe:

Autor: R.B.

Animalul era în vizorul vânătorilor de aproape o lună! Autoritățile spun că aveau toate avizele pentru recoltare. Într-o fracțiune de secundă viața ursului de doar doi ani s-a sfârșit. Guleratul, așa cum l-au botezat localnicii și turiștii care îl ştiu încă de anul trecut și-a dat ultima suflare în văzul oamenilor, ca la un spectacol grotesc. Ursul a ajuns în apropierea unui restaurant din Predeal. Turiștii au sunat la 112, iar poliția a chemat la fața locului, și pădurarii. Aceștia au alungat ursul către pădure, iar în spatele unor scânduri, Guleratul și-a găsit sfârșitul.

Citeste si: Pui de urs, scos dintr-o fântână din Brașov cu ajutorul jandarmilor

Animalul era ținta vânătorilor de aproape o lună. Angajații regiei pădurilor din Brașov au cerut de la Ministerul Meidului un aviz de recoltare a exemplarului. Cerearea ar fi fost aprobată, iar pădurarii au pornit vânătoarea. 

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Deranjat că a fost luat la întrebări, cel care a condus operațiunea și a împușcat ursul, spune că nu exista altă soluție pentru îndepărtarea pericolului:

”Ursul, în primul rând, nu se poate tranchiliza în libertate. Dacă se dă o cantitate mai mare există riscul să moară ursul. Plus că tranchilizarea nu se face la o distanță mare, maxim 15 metri. Și mai bine împușcăm ursul decât să-l tranchilizăm? Nu, nu, nu”.

VEZI IMAGINILE ȘOCANTE PE STIRILEKANALD.RO


Citește și:

Legile pe care ar trebui să le știe orice votant. Iată sub ce parametrii legali se desfășoară și se organizează alegerile

Cutremur, din nou! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit

Secretar de stat în Ministerul Economiei, implicat într-un accident rutier în Argeș. Imagini de la locul fața locului VIDEO

COVID-19. Numărul cazurilor noi de coronavirus, extrem de ridicat pentru o zi de weekend.  33 de oameni au murit în ultimele 24 de ore

Situație critică în Marea Britanie. Guvernul britanic ia în considerare o nouă izolare totală. „Trebuie să acționăm”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies