VIDEO Strigătul de ajutor al fermierilor din Dobrogea. Ce au putut să facă pentru a atrage atenția autorităților: „Vrem apă!”

Fermierii dobrogeni au recurs la un gest disperat pentru a atrage atenția oficialilor din Ministerul Agriculturii.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

 Gestul disperat al fermierilor din Dobrogea
Gestul disperat al fermierilor din Dobrogea


In articol:

Producători agricoli din Dobrogea încearcă să convingă Guvernul să le dea o mână de ajutor, pentru că agricultura este arsă la propriu de secetă. Pentru a se face auziți, mai mulți fermieri au arat pe un câmp sterp un mesaj adresat autoritatilor: „Vrem apă!”.

Ei speră ca Ministerul  Agriculturii să reabiliteze sistemul de irigații din Dobrogea și să declare județul Constanța zonă calamitată, astfel încât agricultorii să își poată amâna plata ratelor către bănci.

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Mesajul disperat al fermierilor din Dobrogea

„Timp de 3 ore, pe terenul dintre localităţile Comana şi Negru Vodă, din utilajele fermierilor noştri vom scrie mesajul VREM APĂ! Tragem un semnal de alarma disperat către autorităţi de a găsi soluţii, împreună cu fermierii, la seceta care afectează în mod special zona Dobrogei. La întâlnire vor participa, din partea Ministerului Agriculturii, secretarul de stat George Scarlat şi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare.

Citeste si: Caz șocant în Cluj! Copilă de 14 ani vândută de mamă unui bărbat de 50 în schimbul unui apartament! Femeia a locuit în casă cu omul care îi abuza fiica

Citeste si: Bătrână de 89 de ani bătută și jefuită de o adolescentă de 17 ani. Un polițist aflat în timpul liber a intervenit la timp

Citeste si: Încă un român dispărut în Italia! Bebi Purice, în vârstă de 49 de ani, este căutat fără încetarede mai bine de 5 luni

Grupul de Iniţiativă Civică al Producătorilor Agricoli din Dobrogea va fi reprezentat prin: Răzvan Filipescu, Theodor Ichim, Mihaela Lainer, Cornel Zamfir, Mircea Chipăilă, Mihai Ciobanu, Jean Marc Lacrouts, Sezai Curtali şi Dragoş Zainea“, a transmis Grupul de Iniţiativă Civică al Producătorilor Agricoli din Dobrogea.

În prezent, România irigă circa 100.000 de hectare, în timp ce suprafaţa irigabilă a ţării este de 1 milion de hectare. În perioada comunistă au fost amenajate 3,1 milioane de hectare de teren pentru irigaţii, iar cel mai mult, România a irigat 1,5 milioane de hectare. 

 

Urmatorul articol
Citește și:

Câți bani a făcut, de fapt, Selly de pe urma clipului video cu filmarea falsă a accidentului

Un nou scandal în familia lui Florin Salam! Soacra lui pregătise 10.000 de euro ca fratele Fănicăi să fie bătut!

Jador și Ioana Filimon, gest care dă de bănuit! Artistul a anunțat că s-a însurat

Live Video În căutarea adevărului - Ediția de joi, 10 septembrie - Vezi emisiunea Online

Un tânăr de 16 ani a fost împușcat într-un parc din Sălăjan! Se afla la plimbare cu sora lui, în vârstă de 7 ani!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies