VIDEO Tii laptele pe usa frigiderului si te miri de ce se strica repede? Uite cum sa il asezi CORECT in frigider

Pastrarea prospetimii alimentelor pentru mai mult timp si reducerea cazurilor de toxiinfectie alimentara depind foarte mult de modul in care asezam mancarea in frigider, potrivit businessinsider.com, citat de Mediafax.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

Nu mai pastrati laptele in raftul de pe usa frigiderului si nu mai puneti painea pe frigider! Se pare ca pana si aceste mici amanunte pot fi esentiale pentru prospetimea si siguranta alimentelor. Iata cum trebuie asezata corect mancarea in frigider:

- pe raftul de sus, unde temperatura are cele mai mici variatii, aseaza branzeturile, untul, iaurturile si ciocolata;

- pe raftul din mijloc se aseaza caserolele cu carne gatita;fara descriere

- pe raftul de jos, unde avem temperatura cea mai scazuta, se aseaza cutiile cu lapte, ouale, caserolele cu fructe de mare, pachetele cu carne cruda.

În sertare, acolo unde există un anumit nivel de umiditate, păstrăm verdeţurile. Unele fructe şi legume emit etilenă, care poate accelera procesul de degradare a alimentelor, astfel că ele trebuie păstrate separat, asigurând un nivel redus de umiditate.

În spaţiile de depozitare amplasate pe uşa frigiderului, unde temperatura este mai ridicată, putem aşeza sucul de fructe, maioneza, muştarul, sosurile, murăturile.

Când aşezăm carnea în frigider, aceasta trebuie să aibă ambalajul intact. Pentru o păstrare îndelungată aceasta trebuie ţinută în congelator. Pâinea nu poate fi păstrată mai mult de trei luni congelată.fara descriere

Pâinea sau vinul nu trebuie aşezate deasupra frigiderului. Căldura emanată din spatele frigiderului va duce la alterarea acestora.

Temperatura în frigider trebuie menţinută la 4 grade Celsius, iar în congelator la aproximativ -17 grade.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate