VIDEO | Un bătrân a fost "uitat" în blocul morții din Timișoara: "Nu am știut nimic, am adormit la televizor"

Un nou sir de greșeli cutremuratoare iese la iveală în cazul blocurilor deratizate din Timișoara. În timp ce autoritățile evacuau toți locatarii din cele trei blocuri, un pensionar a fost uitat, timp de 4 zile, în propriul apartament.

Distribuie pe:

Autor: A.N.C.

fara descriere

Omul n-a știut că în blocul său a fost pulverizată o substanță mortală și susține că pompierii i-au bătut la ușă o singură dată, apoi au plecat - crezând că în locuință nu se află nimeni.

El este Constantin Bondoc - locatarul din blocul evacuat de doua ori, pe care nici pompierii, nici politistii si nici inspectorii MAPN nu l-au vazut. Timp de 4 zile, pensionarul a stat relaxat in apartamentul lui - in timp ce intreaga cladire - otravita de substanta chimica - era verificata de agenti imbracati din cap pana-n picioare cu echipamente de protectie.

Situatia e de-a dreptul hilara. Blocul in care locuieste barbatul e cel de-al treilea evacuat de autoritati. Asta dupa ce, intr un apartament de la etajul 4 - aceeasi firma de deratizare a pulverizat substanta mortala. Desi pompierii sustin ca palierele au fost evacuate complet - in realitate pensionarul a ramas in casa. Cei care i-au batut la usa au plecat - atunci cand au vazut ca nu le raspunde nimeni. Abia ieri a iesit totul la iveala.

fara descriere

Citeste si: Alegeri prezidenţiale 2019 - Peste 61.000 de români au votat până în jurul orei 19:00

Citeste si: Cele mai compromițătoare dezvăluiri despre Meghan și Harry. Cuplul e revoltat - evz.ro

Gafa autoritatilor - care ar fi putut fi mortala - a adus tacere. Doar printr-un comunicat de presa scurt, oficialii ISU au spus ca au verificat temeinic toate blocurile evacuate.

Facem precizarea că pentru informarea locatarilor, personalul implicat a bătut la ușa fiecărui apartament existent în imobil. De asemenea, s-a efectuat și verificarea din exterior, pentru identificarea apartamentelor în care ar mai exista persoane (lumini aprinse).

fara descriere

Intre timp, locatarii care au primit unda verde sa se intoarca in cel de-al treilea bloc, poarta, preventiv, masti si manusi.

Chimistii cu experienta in domeniu spun ca e o minune ca n-au fost mai multe victime decedate. Fosfatul folosit la deratizare este atat de nociv, incat ar fi putut otravi chiar si prin costumele speciale de protectie ale autoritatilor.

fara descriere

In blocul mortii - unde au pierit intoxicati o femeie si doi copii - usile sunt in continuare sigilate. Diseara va fi adusa aici o firma de igienizare din Caras-Severin, care sa se asigure ca n-a mai ramas nimic toxic in locuintele oamenilor.

Administratorul blocului, responsabil de angajarea firmei care a imprastiat moartea, va suporta cheltuielile de igienizare ale imobilului.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate