Videochat: între minciună și adevăr

Autor: Clara Ionescu

Videochatul este unul dintre subiectele care stârnește mereu controverse în societate: pe de-o parte sunt cei care se grăbesc să blameze industria și pe oricine ar avea vreo legătură cu ea, iar pe de altă parte sunt cei care, fie se informează înainte de a emite o părere, fie cunosc pe cineva care lucrează în domeniu și au o atitudine relaxată asupra subiectului.

Totuși, jobul de model de videochat căștigă popularitate în rândul tinerelor ambițioase, în căutarea unui loc de muncă stabil și extrem de ofertant din punct de vedere financiar.

Și, deși ideile preconcepute nu vor dispărea niciodată în totalitate, iată mai jos câteva dintre cele mai des întâlnite minciuni despre una dintre cele mai profitabile nișe profesionale.

Doar femeile fară alternative fac videochat

Legenda urbană spune că femeile care aleg meseria de model de videochat nu sunt capabile să facă altceva. Adevărul, însă, este că pentru a avea succes în această industrie extrem de competitivă, este nevoie de o gamă largă de aptitudini: de la cunoștinte de limbi străine, la stăpânirea artei conversației,

un nivel ridicat de cultură generală și înclinații spre psihologie. Bineînțeles că nu toate modelele de videochat bifează din lume bifează toate aceste calități, mai ales daca sunt începătoare în domeniu, însă cu cât cea din fața camerei de videochat are o personalitate mai complexă, cu atât îi cresc șansele de a avea încasări mai mari.

Iar cazurile de reconversie profesională s-au înmulțit simțitor în ultima vreme, tot mai multe tinere lăsând în urmă salariile mici și condițiile de muncă nesatisfăcătoare din industria ospitalității, domeniul sanitar sau educațional pentru a-și încerca norocul în videochat.

Citeste si: Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”- bzi.ro

Modelele de videochat nu sunt iubite cu adevărat

O alta vorbă care umblă prin târg spune că o femeie care lucrează că model de videochat nu poate fi într-o relație de iubire autentică, căci nu ar putea fi niciodată respectată cu adevărat de un bărbat. Nimic mai greșit. În realitate, modelele de videochat nu duc lipsă de atenție din partea sexului masculin, nici în mediul virtual, nici în lumea reală.

Adevărul este că majoritatea modelelor de videochat de top, cele care câștigă peste 10.000$ lunar, au relații stabile și se bucură din plin de sprijinul familiei. Bărbații adevărați stiu să facă diferența dintre lumea virtuală, unde modelul de videochat este doar o actriță care își desfășoară activitatea sub un pseudonim, și lumea reală, în care modelul este iubită, mamă, soție.

Promiscuitatea este o trăsătură care nu ține de profesie, ci de caracterul persoanei respective, așadar o femeie cu moravuri ușoare se va comporta ca atare, indiferent de locul de muncă.

Studiourile de videochat nu funcționează legal

Dacă la începuturile videochatului în România studiourile de videochat erau amenajate în apartamente obscure, lucrurile s-au schimbat radical. Activitatea de videochat a fost reglementată prin lege încă din anul 2003, astfel că nu mai există niciun dubiu cu privirea faptului că studiourile de videochat funcționează legal, și mai mult decât atât, plătesc taxe și impozite ce reprezintă o parte consistentă a bugetului de stat.

Mai există însă și excepții de la regulă, în contextul în care sunt încă multe modele de videochat care lucrează independent, de acasă, iar veniturile acestora nu sunt întotdeauna declarate. De aceea, cea mai bună soluție pentru a evita eventualele probleme cu legea, este aceea de a colabora cu un studio de videochat profesionist.

Așadar, jobul de model de videochat este unul extrem de ofertant și cât se poate de legal, în ciuda preconcepțiilor sociale. 

 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscopul săptămânii 14- 20 iunie 2021! Ana Maria Ticea, astrologul WOWBIZ.ro, totul despre ce ne rezervă astrele

Horoscopul săptămânal 14-20 iunie 2021. Nativii din zodia Rac vor fi surprinși pe plan sentimental

Horoscopul zilei, 14 iunie 2021. Nativii din zodia Săgetător vor încheia un capitol greu din viața lor

De maine vin bani multi pentru 6 zodii

Veste ȘOC pentru cei vaccinați cu AMBELE DOZE! Este bomba zilei. Cutremur în lumea medicală

BOALA secretă pe care o avea Christian Eriksen. Cum a ajuns fotbalistul danez să se prăbușească inert pe teren

DEZASTRU MONDIAL. Forța a 15 bombe atomice a distrus locul

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies