Vindecații de coronavirus ar putea fi leacul pentru bolnavi

Tot mai multe informații noi apar despre tratamentul de coronavirus. Se pare că leacul ar putea fi chiar la cei vindecați.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

Autoritățile solicită ajutorul persoanelor care au fost infectate cu coronavirus, dar care s-au vindecat. Acestea sunt, se pare, donatori perfecți de plasma pentru bolnavii de COVID-19.

Ministerul Sănătății a stabilit chiar și metodologia de  colectare, testare, procesare, stocare si distribuție a plasmei de la donator vindecat de COVID-19. Pînă vineri, 24 aprilie, conform datelor comunicate de Grupul de Comunicare Strategică, 2.817 de persoane infectate cu COVID-19 au fost declarate vindecate și externate. 

 

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Citeste si: Trump, criticat de comunitatea medicală după ce a sugerat injectarea de dezinfectant ca tratament împotriva coronavirus

La noi în țară, trasfuzia de plasmă va fi folosită în cazul bolnavilor în stare gravă, aflați la terapie intensivă, iar Ministerul Sănătății a întocmit o procedură clară în acest sens.

În acest fel, România a intrat în rândul statelor care vor folosi transfuzia cu plasmă ca tratament experimental în lupta cu noul coronavirus.

Află pe stirilekanald.ro amănunte despre tratamentul experimental cu plasmă

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Ministrul Economiei, anunț despre producția măștilor medicinale în România. Suntem pregătiți pentru relaxarea restricțiilor?

Alte 321 de persoane diagnosticate cu coronavirus. Totalul a ajuns la 10.417 cazuri

Traian Băsescu, declarații dure: „Încetaţi să mai falsificaţi nivelul de contaminare al populaţiei cu virusul SARS-COV-2!”

Veste cumplită pentru unul dintre cei mai iubiți comentatori TV români de la PROTV! Tatăl lui a murit!!! Bărbatul era paralizat de șapte ani

Staful zilei, marți, 22 septembrie 2020. Berbecii, puși în fața unei decizii dificile

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies