Vine GERUL! S-a inregistrat cea mai scazuta temperatura din tara - Uite unde si care a fost

Cea mai scăzută valoare termică din ţară, de minus 20 de grade Celsius, a fost înregistrată, în noaptea de duminică spre luni, la Miercurea Ciuc, în condiţiile în care în ultimele trei zile în zonă a nins abundent, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereMeteorologul de serviciu de la Centrul de Meteorologie Regional Târgu Mureş, Liliana Ceontea, a declarant, luni, corespondentului MEDIAFAX că minima naţională, de minus 20,2 grade Celsius, a fost înregistrată în noaptea de duminică spre luni, la staţia meteo Miercurea Ciuc, aceasta fiind "cea mai scăzută temperatură înregistrată în ţară în această iarnă".

Vremea a fost extrem de rece în cursul nopţii în tot judeţul Harghita, minimele consemnate de mteorologi fiind de minus 18 grade Celsius la Topliţa, minus 17 grade la Joseni, minus 12 grade la Odorheiu Secuiesc şi la Bucin, unde s-a depus un strat de zăpadă de 47 de centimetri.

Potrivit sursei citate, vremea se menţine geroasă în intevalul următor, temperaturile putând coborî nopatea şi dimineaţa în depresiuni până la minus 21 de grade Celsius şi, potrivit prognozei, pot urca cu 10 grade Celsius în cursul zilei de marţi, până la valori maxime în jurul valorii de minus 10 grade Celsius.

Administraţia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de vânt puternic, ninsori si polei, care a intrat în vigoare la ora 6.00 şi va expira la ora 22.00, valabilă şi pentru judeţul Harghita, unde va ninge abundent în zonele montane înalte, iar vântul se va intensifica, depăşind la cote înalte 100 de kilometri pe oră.

În zonele joase sunt condiţii de producere a poleiului.

Minima absolută a lunii decembrie în Harghita, de minus 33 de grade Celsius, a fost consemnată în anul 1998 în Miercurea Ciuc.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate