Vine toamna! Vezi cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani

Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Ne asteapta o perioada cu o vreme capricioasa.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descriereMeteorologii ne anunta o perioada cu ploi torentiale si fenomene extreme.
In Banat, in aceasta saptamana va fi cald, cu o temperatura de pana la 23 de grade. saptamana viitoare insa vremea se raceste ira maximele vor scadea cu circa 4 grade. Va ploua pe arii extinse in primele doua zile ale intervalului, cand si cantitatile de apa vor fi mai insemnate, dar probabilitatea de aparitie a ploilor se mentine ridicata si dupa 19 septembrie.

In Crisana, pana pe 19 septembrie, vremea va fi calda, cu temperaturi in jurul a 24 de grade, apoi vremea va incepe sa se raceasca usor. Pe parcursul intregului interval sunt posibile ploi slabe, de scurta durata si pe arii restranse, exceptand perioada 20 – 24 septembrie, cand vor fi mai frecvente si, posibil, in cantitati moderate.

In Transilvania, in prima parte a saptamanii, maximele termice vor fi intre 22 si 24 de grade si minimele nocturne intre 7 şi 10 grade. In a doua saptamana, regimul termic va marca o scadere treptata, de aproximativ 3 grade, astfel ca, spre sfarsitul lunii vor fi, in medie, maxime în jurul a 18 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor, foarte redusa in prima saptamana, va creste dupa data de 20 septembrie, iar ploile vor putea fi moderate cantitativ.

In Maramures, pana pe data de 19 septembrie, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori normale pentru a doua decada a lunii, cu maxime de 23...24 de grade, apoi temperaturile vor incepe sa scada, mai accentuat pana in  23 septembrie, si vor ajunge la 18 grade. Minimele nocturne vor oscila intre 7 si 12 grade.Probabilitatea de precipitaţii creşte după data de 20 septembrie, iar ploile vor putea fi moderate cantitativ.

In Moldova, in prima jumătate a intervalului, valorile termice medii diurne se vor menţine relativ constante, cu maxime în jurul a 22 de grade, însă temperaturile minime, în scădere accentuată, vor ajunge la 8 grade în data de 20 septembrie. A doua săptămână de prognoză va fi caracterizată de o scădere a temperaturilor, atât maxime cât şi minime, astfel că, spre sfârşitul lunii maximele vor oscila în jurul a 18 grade, iar minimele vor fi de 8...9 grade, valori comparabile cu normele climatologice.Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în perioada 21 – 26 septembrie, în restul intervalului doar cu totul izolat fiind posibile ploi slabe.In Muntenia, până pe data de 22 septembrie, regimul termic va fi caracterizat de valori normale din punct de vedere climatologic ale maximelor, în jurul a 24 de grade, apoi vremea va începe să se răcească uşor, iar temperaturile maxime vor ajunge spre sfârşitul lunii la medii de 20...21 grade. Mediile temperaturilor minime vor scădea până în 20 septembrie, când vor fi în jurul a 9 grade, în weekend vor creşte cu aproximativ 3 grade, apoi vor marca o nouă scădere uşoară.Probabilitatea de ploaie se va menţine foarte redusă aproape pe tot parcursul celor două săptămâni şi doar între 21 şi 26 septembrie vor fi ploi, în general slabe.

In Oltenia, in cea mai mare parte a intervalului de prognoză regimul termic diurn se va menţine relativ scăzut, cu maxime, în medie, între 19 şi 23 de grade, valori cu aproape 5 grade sub cele normale pentru a doua jumătate a lunii septembrie. Mediile temperaturilor minime se vor situa între 10 şi 13 grade, cu cele mai scăzute valori în intervalele 18 - 20 septembrie, respectiv 25 – 28 septembrie. Va ploua pe arii relativ extinse în primele două zile ale intervalului, când sunt aşteptate cantităţi de apă mai însemnate, dar probabilitatea de apariţie a ploilor se menţine ridicată şi după data de 20 septembrie.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate