Vinovatii trebuie sa plateasca! Cine suporta consecintele pentru accidentul in lant petrecut duminica in Alba!

Un număr de 31 de autovehicule au fost avariate în urma tamponărilor produse, duminică, în Alba, pe sectorul de autostradă inaugurat joi, iar administratorul drumului (CNADNR) a fost amendat întrucât a intervenit târziu pentru a împrăştia material antiderapant, în condiţiile în care era polei.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descrierePotrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, în judeţul Alba traficul rutier este în continuare întrerupt pe autostrada Sibiu-Orăştie, pe sensul Sebeş - Cunţa, din cauza tamponărilor produse în cursul dimineţii, în urma cărora au fost avariate, în total, 31 de autovehicule.

Conform sursei citate, cauzele accidentelor au fost neadaptarea vitezei în condiţii de carosabil alunecos şi nepăstrarea unei distanţe corespunzătoare în mers, între autovehicule.

Imediat după producerea accidentului, toate echipajele de poliţie rutieră disponibile au fost redirecţionate pentru a devia circulaţia prin municipiul Sebeş (pe DN1 şi DN7 - pe vechea rută), pentru a face cercetări, măsurători şi pentru a întocmi documentaţia specifică.

După închiderea circulaţiei pe sensul de mers, autovehiculele care au încheiat coloana formată şi care nu au suferit avarii au fost însoţite de echipaje de poliţie spre Sebeş.

Reprezentanţii Infotrafic mai spun că administratorul drumului a fost sancţionat cu 100 de puncte-amendă (8000 de lei) pentru intervenţia tardivă cu utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant.

Oficiali din Poliţie precizează că amenda a fost aplicată Secţiei Drumuri Naţionale Deva a CNADNR, care administrează acea porţiune de autostradă.

"Pentru că o mare parte dintre autoturismele implicate în eveniment erau înmatriculate în străinătate, o altă cauză a tamponărilor ar putea fi oboseala la volan. În aceste zile mulţi români stabiliţi în străinătate vin în ţară pentru a petrece sărbătorile de iarnă şi este de aşteptat ca traficul rutier să se intensifice în special pe drumurile dinspre Nădlac şi Borş. Conducătorii auto care circulă pe distanţe lungi obişnuiesc să se odihnească pe parcursul călătoriei în parcări amenajate, însă în sezonul rece acest lucru este dificil, de aceea majoritatea încearcă să parcurgă distanţe cât mai mari într-un timp cât mai scurt", mai precizează Infotrafic.

Tamponările în care au fost implicate 31 de autovehicule au avut loc duminică dimineaţă, în jurul orei 8.30, pe sensul Sebeş - Cunţa al autostrăzii Sibiu-Orăştie, pe un tronson inaugurat joi.

În urma accidentului au fost rănite patru persoane. Una dintre victime - o femeie - a fost rănită grav, pentru scoaterea acesteia din maşină intervenind echipaje de descarcerare. Femeia a fost transportată la Spitalul Judeţean din Alba Iulia, iar ceilalţi trei răniţi, care au suferit fracturi, au fost duşi la spitalul din Sebeş.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate