Viorica Dăncilă anunţă OUG: Închisoare pe viaţă pentru criminali, violatori şi pedofili

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că va da o ordonanță de urgență de înăsprire a pedepselor în cazul criminalilor, violatorilor și pedofililor.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

fara descriere

Pedepsele vor merge până la închisoarea pe viață.

„Am spus că vreau sancţiuni drastice pentru criminali, violatori şi pedofili. Voi da o ordonanţă de urgenţă pentru instituirea pedepsei cu închisoarea pe viaţă, respectiv înăsprirea pedepselor pentru aceste fapte. Am zero toleranţă pentru lipsa de umanitate şi lipsa de respect faţă de cetăţean”, a declarat Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria. 

Premierul a mai anunţat că va cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru adoptarea modificărilor legislative care vor fi propuse de Ministerul Justiţiei, potrivit antena3.ro. 

„Ministerul Justiţiei a demarat o analiză a legislaţiei penale în cazul infracţiunilor grave şi foarte grave şi va aduce propuneri de modificare a legii, inclusiv pentru înăsprirea pedepselor. În calitate de prim-ministru voi da ordonanţele de urgenţă necesare şi voi trimite adrese către preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului pentru convocare în sesiune extraordinară. Aceste modificări legislative trebuie dezbătute şi implementate imediat. Îmi asum să fac acest lucru”, a precizat Dăncilă.

 

Sursa foto: Guvernul României

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate