Viralul ”Accident de muncă la Caracal”, un FAKE bine regizat! A cui este de fapt povestea lui Dorel care a zburat cu 270 kg de cărămizi

Povestea zidarului care a zburat cu frânghia și crămizile de pe casă reprezintă viralul anului. Din păcate, este o farsă.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin


In articol:

”Accident de muncă la Caracal” este titlul unui filmuleț care a cucerit de câteva zile Internetul. Imaginile au fost prezentate ca fiind surprinse într-o ședință a Inspectoratului Teritorial de Muncă din Caracal, acolo unde ”șeful” citește un raport extrem de amuzant scris de mâna unui zidar care a încercat să coboare cu un scripete cărămizile rămase (270 Kg!) și a sfârșit prun a zbura el însuși de pe acoperiș.

Imaginile sunt extrem de convingătoareși ai putea să juri că cel care le citește este un director care încearcp să le descrețească frunile subalternilor mai tineri printr-o întâmplare hilară. Filmulețul a convins inclusiv câteva televiziuni să prezinte aventurile lui ”Dorel de Caracal” în jurnalalele lor de știri.

Povestea originală, prezentată la Oxford în 1958

Cu riscul de a strica frumusețea momentului, trebuie să vă informăm că filmulețul este în realitate un fake extrem de bine realizat. ”Accident de muncă la Caracal” nu este o întâmplare adevărată ci o adaptare a unui text scris de caricaturistul german Gerard Hoffnung și prezentată în premieră chiar de autorul însuși la o întâlnire a organizației Oxford Union în 1958.

Varianta britanică a poveștii se numește ”The Bricklayer's Accident Report” (Raportul accidentului unui zidar) și stârnit hohote de râs în toată sala umplută până la refuz de figuri academice marcante ale vremii.

Citeste si: Cu ce bărbat a fost surprinsă Bianca de la Puterea dragostei, după ce s-a despărțit de Livian - evz.ro

Citeste si: Mesajul emoționant al lui Alexandru Cumpănașu la comemorarea tatălui: ”Dacă bebe va fi băiat îi vom pune numele tău, Tudor”

Citeste si: Culiță Sterp a fost filmat dezbrăcat! Imagini din locuința și patul artistului

Citeste si: Farsa la 112: Un anonim a anuntat ca sunt opt morti descoperiti in remorca frigorifica a unui TIR, in apropiere de Timisoara

Horațiu Mălăele a spus povestea pe scenă

De atunci, povestea ghinionistului zidar a fost tradusă în toate limbile Pământului și a primit tot felul de interpretări în funcție de specificul zonei.

La noi a ajuns prima oară pe Internet, în urmă cu un deceniu sub forma unui text redactat la mașina de scris. Ulterior, povestea a fost adusă pe scenă în intepretarea inegalabilului Horațiu Mălăele.

Adevăratul autor al poveștii a murit la 34 de ani

Gerard Hoffnung (1925 - 1959) a fost un artist, muzician, caricaturist și om de radoi, S-a născut în germania însă a fugit cu familia la Londra pentru a scăpa de naziști. A colaborat cu mai multe publicații locale și a înființat în Marea Britanie un festival de muzică clasică ce îi poartă numele. A murit la doar 34 de ani după ce a făcut comoție cerebrală.

 

 

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Cum a reacționat Anda Adam când a aflat că a fost țepuită de Dan Negru: „Eu nu știam că el fură telefoane”

Șocant! Și-a sărutat sora pasional, apoi a convins-o și pe mama sa! Imaginile i-au îngrozit pe fani

Ce salariu are un angajat Mega-Image? Acesta primește și bonusuri lunare, precum și bonuri de masă

Scene halucinante într-un club! Uite ce a păţit Jador la toaletă! Citeşte declaraţiile şocante ale angajaţilor care au sărit să-l ajute! EXCLUSIV!

Adevarul nestiut despre despartirea dintre Misha si Connect-R. Uite ce relatie au cei doi, cum au divortat si ce comportament au fata de fetita lor EXCLUSIV

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies