Virgil Iantu a pierdut procesul cu Kanal D. Judecatorii l-au scos dator cu 10.000 de lei in dosarul “Vrei sa fii milionar”

In 2012, Virgil Iantu a dat judecata Kanal D, unul dintre radiodifuzorii show-ului “Vrei sa fii milionar” pe motiv ca nu ar fi fost respectate clauzele contractului semnat pentru difuzarea acestui show.

Distribuie pe:

Autor: Mihai Dragan

fara descriereTotul a inceput in vara anului 2011, cand Iantu a fost primit in echipa Kanal D pentru a prezenta celebra emisiune-concurs. Pentru ca managementul Kanal D este extrem de riguros cand vine vorba de contracte, documentele semnate de ambele parti au fost intocmite “beton”, evident in conditii de negociere echitabila  si de buna credinta cu avocatii specializati in domeniul drepturilor de autor.

In 2012, contractul dintre Kanal D si Virgil Iantu s-a incheiat. Acesta din urma, a ales sa cheme televiziunea in proces, pe motiv ca managerii nu si-ar fi respectat intelegerile contractuale. Prezentatorul a anuntat, pe contul sau de pe o retea de socializare, ca ar fi refuzat, pe fondul acelorasi neintelegeri cu sefii, sa semneze un nou contract cu Kanal D, pentru un nou sezon. Afirmatii care se bateau cap in cap cu contractul in sine care pur si simplu ajunsese la termen.

Intr-un interviu acordat pentru Pagina de Media la 13 martie 2014, Virgil Iantu declara: “M-am opus la un anumit moment transformarii acestei emisiuni intr-un tabloid si ducerii ei in derizoriu”. Prezentatorul tv acuza, practic, faptul ca mai-marii Kanal D ar fi intervenit in formatul show-ului. Nimic mai fals! Fiind vorba despre un format international, niciun fel de modificare nu se putea petrece fara acordul Sony.

Si asa s-a ajuns la judecata! Instanta a inteles imediat speta, insa, din pricina procedurilor, procesul a durat nici mai mult, nici mai putin de doi ani (perioada decembrie 2012-noiembrie 2014)

fara descriereDupa doi ani de razboi, prin decizia data la 14.11.2014, instanta a respins cererea lui Iantu impotriva Kanal D: Respinge exceptia lipsei calitaţii procesuale active a reclamantului Gataiantu Virgil, invocata de parata, ca neintemeiata. Respinge capetele unu si doi de cerere, indicate la pct.1 si 2 din cererea de chemare in judecată, ca fiind neintemeiate. Obliga reclamanţii in solidar sa plateasca paratei cheltuieli de judecata în cuantum de 10.000 lei, reprezentand onorariu redus de avocat. Ia act ca reclamantii işi rezerva dreptul de a solicita cheltuieli de judecata pe cale separata. Cu drept de apel in termen de 15 zile de la comunicare.

Pe scurt, in loc sa se primeasca de la Kanal D suma de 280.743,98 lei, bani solicitati prin actiunea depusa in instanta, Iantu se vede nevoit sa bage adanc mana in buzunar si sa scoata de acolo 10.000 de lei pe care sa ii plateasca televiziunii Kanal D, drept cheltuieli de judecata.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate