Virgil Musta, declarații despre persoanele depistate cu COVID-19 după prima doză de vaccin

Mai multe persoane au fost depistate pozitiv cu coronavirus, după efectuarea primei doze de vaccin. Ce a declarat medicul Virgil Musta?

Virgil Musta
Autor: Adriana Mihaela

In articol:

După efectuarea primei doze de vaccin cu serul anti-COVID, au început să apară mai multe cazuri de infectări cu coronavirus. În prezent, cercetătorii nu au reușit să găsească dovezi cu privire la o posibilă legătură între vaccinare și infectare cu COVID-19.

Citeste si: O femeie a fost la un pas de moarte, după ce s-a infectat cu Covid pentru a doua oară. A crezut că este imună la noul virus: „Oameni să nu lase garda jos”

Virgil Musta  a precizat pentru o emisiune de televiziune că există trei posibilități în cazul persoanelor care au fost depistate cu virusul ucigaș între prima doză de vaccin și efectuarea rapelului.

Citeste si: România va fi lovită de al treilea val al pandemiei de coronavirus. Un medic trage un semnal de alarmă: „De acest virus nu vom scăpa”

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

„Există trei atitudini în acest sens. Protocolul american prevede că toate aceste persoane pot face rapelul după ce ies din izolare dacă nu mai au simptome, adică în situația în care starea generală este una bună.  Protocolul european recomandă ca la 28 de zile de la depistare aceste persoane ar putea face rapelul.Protocolul nostru sau discuțiile din România referitoare la acest caz precizează că rapelul trebuie făcut la 28 de zile de la finalizarea izolării.

Deci 28 de zile după ce trec cele 14 zile de izolare”,  a declarat Virgil Musta.

Protecția față de formele severe este de aproape 100%

Potrivit unor studii clinice, în momentul vaccinării, persoana se află fie în perioada de incubație, fie deja infectată și aflată în fază asimptomatică. Deși datele din studii arată că protecția față de formele severe este de aproape 100%, există un număr mic de persoane care încă pot să dezvolte boala în ciuda vaccinării.Totodată,

răspunsul imun ca urmare a vaccinării apare la circa 10-14 zile după prima administrare, iar efectul maxim apare la 7 zile după a doua administrare. Ceea ce înseamnă că se poate produce o infectare cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea primei doze.

Vaccin anti-COVID
Vaccin anti-COVID[Sursa foto: PixaBay]

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Gheorghe Turda și-a pus avocații pe fosta iubită! ”Sunt la a treia notificare, sper să se potolească”! Și Nicoleta Voicu amenință cu tribunalul

Culiță Sterp de la Survivor România a ajuns la capătul răbdării. Cine e Faimosul care l-a înfuriat pe cântăreț: „Avem câteva specimene. M-a blocat”

Alexandra Stan de la Survivor România, jignită de Faimoși. Cântăreața nu mai este menajată de colegii săi. Zanni: „Ești isterică!”; „Un specimen”

Horoscop Zilnic Luni 8 Martie 2021: Berbecii trebuie să fie atenți, Leii vor fi dați peste cap

Noi RESTRICŢII în România?! Anunțul care ne înspăimântă. Nu putem exclude

Nu combinați brânza cu aceste medicamente! Vă poate crește tensiunea arterială până la moarte! Nutriționistul Lygia Alexandrescu avertizează

E incredibil ce i-a făcut Prinţul Charles lui Harry. Interviul care zguduie Familia Regală

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies